Home Košarka Mlađi uzrasti Pazin definitivno ima sjajnu juniorsku generaciju – stiglo i županijsko zlato

Pazin definitivno ima sjajnu juniorsku generaciju – stiglo i županijsko zlato

Nakon što je u predigri utakmice Pula 1981 uvjerljivo pobijedila Fažanu 95:32 i osvojila brončanu medalju KSIŽ u finalu su se sastali juniora Pazina i Stoje.

Nakon što je prije F4 održanog jučer u Pazinu domaćin KK Pazin ostvario svih devet pobjeda u prvenstvu (uz razliku od plus 289 koševa) i sva tri puta pobijedio KK Stoju, trebalo je naći (nakon osvajanja srednjoškolskog prvenstva države prošli petak) novih motiva bez ozljeđenog Donalda Fabrisa.

Autoritativno su Pazinci krenuli u utakmicu i dizali svoju prednost te povremenom agresivnom igrom po cijelom terenu navodili goste na izgubljene lopte. Da je bilo više koncentracije u čistim situacijama prednost je na poluvremenu mogla biti i veća od 22 koša. U drugom dijelu prednost je bila i preko 30 razlike.

Treneri obje ekipa šalju na parket svih 24 igrača i u revijalnom tonu utakmica završava sa 17 razlike u korist Pazinaca. KK Stoja čestitke na deset trica u odnosu na sedam domaćih čime su izuzetno raspoloženi sa odstojanja onemogućili domaćinu postizanje veće razlike u koševima. Pehare i medalje podijelili su predsjednik KSIŽ Željko Dundović, dopredsjednik KSIŽ i predsjednik KK Pazin Neven Ćus te tajnik KSIŽ Robert Fabijanić.

Za MVP finalne utakmice kandidiralo je više igrača pobjedničke domaće ekipe, ali su suigrači Tea Erika predložili čelnicima KSIŽ i trenerima KK Pazin (zbog odlične igre u obrani te postizanje važnih trica) koji je prijedlog i usvojen. Zaključno može se naglasiti da je u subotu u Pazinu prikazana zanimljiva košarka mladih istarskih igrača.

Previous articleKuglački klub Istra iz Poreča na Prvenstvu regije imao čak 19 predstavnika
Next articleODRŽANA REGATA LABINSKA REPUBLIKA | Teški uvjeti i puno zabave obilježili 14. izdanje