Home ISTRA Stolni tenis PAZIN WINTER OPEN CUP | Više od pedesetak stolnotenisača u Pazinu, Jardas...

PAZIN WINTER OPEN CUP | Više od pedesetak stolnotenisača u Pazinu, Jardas najbolji senior

SHARE

U subotu 28.12.2019 g. povodom manifestacije “Veseli prosinac” u Pazinu, održan je treći po redu Božićno-Novogodišnji stolnoteniski turnir ”3.Pazin Winter Open Cup”.

Na odličnom organiziranom turniru Stolnoteniskog kluba Pazin, koji je ujedno bio i najbrojniji do sada, sudjelovalo je preko 50 igrača iz Primorsko-Goranske i Istarske županije, te iz susjednih država Slovenije i Italije pa je samim time turnir bio i međunarodnog karaktera.

Turnir se održao u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani, u četiri kategorije, kategoriji parova i tri pojedinačne kategorije, seniori do 49 god, Veterani 50+, te apsolutnoj kategoriji u kojoj su se natjecali igrači bez obzira na dob za donji dio ždrijeba.

U seniorskoj kategoriji do 49 god. zlato je pripalo prvoligašu Ivanu Jardasu iz Rijeke, pritom pobjedivši u finalu svog klupskog kolegu Zorana Turka iz Fužina, Treće mjesto pripalo je Leonardu Kršovniku iz Crikvenice i Superligašici Mateji Magličić iz Malinske.

U kategoriji veterana najbolje se iskazao još jedan prvoligaš Robert Semion pobjedivši u finalu svog klupskog kolegu Andriju Bertonea, oba dvoje iz Primorsko-Goranske regije, treće mjesto pripalo je slovencu Ediju Kocijančiću i povjereniku PIG regije Spasoju Matijeviću.

U Kategoriji parova zlato su osvojili par Turk-Jardas svladavši u finalu  klupske kolege par Semion-Bertone, dok treće mjesto pripalo je parovima Magličić-Baša i Matijević-Maras. U apsolutnoj kategoriji najviše uspjeha su imali igrači iz STK Pazin, uzevši sva odličja u toj kategoriji, i to Goran Lukez osvojivši zlato pobjedivši u finalu svog klupskog kolegu Miru Tončića, dok su treće mjesto podjelili Denis Glavinić i Ilir Pantina.

Na turniru su igrali i dvojica stolnotenisača s fizičkim hendikepom, Filip Marić i Dejan Nisandžić, te se ovim putem organizatori zahvaljuju i njima što su prisustvovali turniru, te na odlučnosti i borbenoj igri. Nakon odigranih finala nastavilo se sa druženjem uz večeru u sklopu dvorane, te se nakon toga krenulo na dodijelu odličja najboljima od strane predsjednika STK Pazin Gorana Lukeza i tajnika Kristijana Lukeza.

STK Pazin se zahvaljuje svim natjecateljima, a posebno gostima iz Primorsko-Goranske županije koji su ostvarili najbolje rezultate i osvojili najviše odličja,  Igoru Dobriću na vođenju turnira, fotografu Klaudiju Fošku na izvrsnim slikama, Valteru Ivančiću, Draženu Stojimanovu, Pazin sportu, Bat printu, članovima kluba te svima ostalima koji su doprinjeli ovom najvećem sportskom stolnoteniskom događaju u Pazinu.