Home Košarka A1 Liga košarkaša Pazinjan Gvido Guštin sa svojim Dubrovnikom ušao u najjači razred hrvatske košarke:...

Pazinjan Gvido Guštin sa svojim Dubrovnikom ušao u najjači razred hrvatske košarke: “Imam sve pohvale za grad i klub!”

Pazinski mladi košarkaš Gvido Guštin član je KK Dubrovnik s kojim je postao prvak Prve muške lige te izborio plasman u viši rang, odnosno najjači razred hrvatske košarke, HT Premijer ligu. Zanimljivo, Dubrovčani su poraženi na otvaranju prvenstva od Stoje, a onda su zaredali s 23 pobjede u kojima je sudjelovao i Pazinjan Guštin.

Gvido je sezonu završio s 24 odigrane minuta u prosjeku, unutar kojih je postizao 9.2 koševa u prosjeku, a nadodao je i 4 skoka po susretu. Treba napomenuti i kako je tricu šutirao 41% što je sjajan rezultat, pogotovo za tako visokog igrača.

Dao je Guštin intervju portalu Kampanja – OVDJE možete pročitati cijeli intervju.

Otkad se baviš košarkom? Je li bilo dvojbe oko sportova, ili oduvijek košarka?

Košarkom se bavim od svoje osme godine. Prije toga trenirao sam nogomet tri, četiri godine u Pazinki, kao i svo moje društvo iz vrtića i škole. Nakon toga sam na nagovor oca i trenera iz košarkaškog kluba Pazin prešao na košarku i od trećeg razreda osnovne škole sam u košarci.

Bio sam i dosta viši od svojih vršnjaka iz nogometa te je nekako i logičnije bilo da se bavim košarkom. Nisam bio loš ni u nogometu, ali nakraju se ispostavilo da je košarka logičniji izbor za mene, obzirom da su nju već igrali otac i sestra.

Kako dolaziš u Dubrovnik, jesi li se nećkao oko odlaska tako daleko od kuće?

U Dubrovnik dolazim nakon sezone u Kvarneru 2010 iz Rijeke. Odlična sezona za mene igrački i statistički te su tako neki od klubova bili zainteresirani za mene, između ostalih i Dubrovnik. Sadašnji trener Dubrovnika je bio jako zainteresiran za mene te sam tako uz pomoć agenta i roditelja odlučio se za odlazak u Dubrovnik.

Klub se predstavio sa veoma ambicioznom pričom, organizacijom i svime što me privuklo na odlazak. Tako je i bilo, početkom ljeta sam potpisao ugovor na 1+1 godinu. Nisam se toliko nećkao oko odlaska od kuće, htio sam to, a i klub je imao veliku želju oko mog dolaska.

U Dubrovniku sam bio par puta, što turistički, što na turnirima u mlađim kategorijama i svidio mi se. Grad je stvarno prekrasan, odlično vrijeme kroz cijelu godinu, ekipa i ljudi iz kluba su me prihvatili na najbolji mogući način, osjećao sam se kao kod kuće i stvarno imam sve pohvale za grad i klub.

Cijeli intervju možete pogledati na portalu Kampanja – OVDJE.

Previous articleINSTAGRAM VOX POPULI | Na Tivoliju očekujete ravnopravnu borbu, Savičentinima ste dali prednost nad Umagom
Next articleVIDEO PRIJENOS | Sutra od 10:30 sati na Fabriki su kamere – i ovdje možete gledati derbi za ostanak u ligi!