Home Nogomet Treća HNL Zapad Pazinka slavodobitno i konkretno kod Buja

Pazinka slavodobitno i konkretno kod Buja

SHARE
FOTO: NK Pazinka

Istarski derbi devetoga kola ponudio je sasvim solidan nogomet. Ponudio je veliku bitku između Buja i Pazinke koja je okončala na kraju realnim rezultatom. Iako je domaćin možda u određenim segmentima igre imao više od nje, Pazinjani su pristupe svom golu dobro zatvorili i prijetili.

Ovoga puta učinkovito prijetili. Kad ne ide, onda ne ide, pokazalo se i u 75. minuti kada domaća momčad nije uspjela ni iz najstrože kazne svladati danas vrlo dobrog Denića.

Poveli su gosti nakon dvadesetak minuta igre kada je Videkić odlično okrenuo na drugu stranu, pronašao Souzu kojega za najstrožu kaznu, iz koje Zgrablić dovodi Pazinku u vodstvo, ruši Vukadin.

U 38. minuti bilježimo lijepu kombinaciju domaće momčadi, no Ibrahimovićev udarac završava na gredi. Do poluvremena pokušao je i Baf sa vrha šesnaesterca no Denić je siguran, a pred bujskim golom Videkićev pokušaj Milanović brani nogama.

U nastavku, Šoškić se u 51. minuti odlično riješio suparnika, dobro šutirao, no na njegovu nesreću završilo je malo pokraj vratiju. I onda rješenje susreta. Ivetac je sjajnim udarcem sa sedamnaest metara svladao Milanovića za 2:0 Pazinke i naznaku povratka u Pazin sa trobodom.

Konačnih 0:3 postavio je Rabar izišavši sam pred bujskoga vratara nakon što mu je to omogućio Maružin koji je u duelu natjerao Maslića na pogrešku. Bilo kako bilo, zaslužena pobjeda Pazinke koja je bila opasnija i konkretnija.


BUJE – Gradski stadion – 3. HNL Zapad – 9. kolo – SUDAC: Mateo Čalić (Marčana), POMOĆNICI: Ivan Jakičić (Poreč) i Hrvoje Mađarić (Vrsar)

BUJE – PAZINKA PAZIN 0:3 (0:1)

Žuti kartoni: Krizmanić, Acquavita (Buje)

Strijelci: 0:1 Zgrablić 22′, 0:2 Ivetac 54′, 0:3 Rabar 72′

BUJE: Milanović, Peroša (68. Marčić), Baf (46. Krizmanić), Maslić, Vukadin, Miličević, Acquavita, Bučić, Fakin (56. Manić), Šoškić En., (71. Šoškić El.), Ibrahimović (56. Bašić)

Trener: Dalibor Višković

PAZINKA PAZIN: Denić, Pavat, Zgrablić (87. Pavat), Maružin (87. Flegar), Matika,, Rabar, Tanković, Ivetac (87. Viana), Souza (26. Rojnić), Žgomba, Videkić (58. Peršić)

Trener: nema prijave