Home Košarka Mlađi uzrasti Pazinski srednjoškolci prvaci države nakon trilera u završnici

Pazinski srednjoškolci prvaci države nakon trilera u završnici

SHARE

U Poreču su se 24 ekipe borile za naslov prvaka države u srednjim školama. Gotovo 600 igrača igralo je na porečkom parketu. Između ostalih, i prvak Istarske županije ekipa Srednjoškolac iz Pazina redom je skromno korak po korak dobivao utakmice sa Brnerdinom iz Ogulina 43:28, Vladimira Nazora iz Zadra 48:43, Gimnazijalca iz Koprivnice 47:36, Špogi iz Zagreba 49:36, te u finalu ekipu Elektrotehničar iz Splita 45:44.

U svim utakmicama pazinski Srednjoškolac imao je kontrolu igre i rezultata. Tako je i u finalnoj utakmici s ekipom iz Splita sve išlo u pravcu pazinske pobjede. Međutim, kraj je ponudio pravu dramu.

Iako se igralo četiri puta šest minuta ipak peta utakmica u dva dana u zadnjoj četvrtini skraćivala je ruke i Splićani prvi puta preokreću utakmicu pri samom završetku te vode 44 sekundi do kraja čak 5 razlike uz dodatno bacanje koje ipak promašuju. Tada Pazinci tricom Tea Erika smanjuju na dva razlike, „Skraćuje“ se i splitska ruka i Luka Zajc u polukontri zaustavlja se čvrstim prekršajem.

Šest je sekundi do kraja, Gvido Guštin loptu iz auta izbacuje Donaldu Fabrisu koju mu vraća i tri sekunde do kraja (nakon prethodna dva promašaja) Gvido iskazuje karakter pogađa tricu za “ljudi moji je li to moguće” trenutak, konačnih 45:44 i veliko slavlje, ludnicu 50-tak pazinskih navijača srednjoškolaca koji su autobusom u pratnji profesora došli u Poreč.

Pod vodstvom mladog, ali mudrog i talentiranog profesora Paola Maligeca za Pazince su igrali Gvido Guštin, Luka Zajc, Donald Fabris, Marko Krulčić, Teo Erik, Tin Baća, Paolo Ančić, Leon Lukšić, Petar Berton, Mateo Ivančić, Jan Benković i Luka Guštin sve redom juniori, kadeti i predkadeti KK Pazin.