Home Nogomet Treća ŽNL Istra STADION GUIDO VODOPIJA | PEROJ – VALDEBEK | Derbi je, treba li...

STADION GUIDO VODOPIJA | PEROJ – VALDEBEK | Derbi je, treba li bolja pozivnica?

Stigao je i taj trenutak, trenutak velikog derbija. No, kako god gledali taj susret, ni nakon njega ništa neće biti riješeno ni odlučeno. Trojac kojega čine Valbandon, Raša i Barban je jako blizu, tako da ćemo vrlo vjerojatno odluku o novom prvaku čekati do zadnjeg kola. No, svakako susret na stadionu Guido Vodopija, koji počinje u nedjelju od 17:00 sati vrijedi pogledati.

Tvorac ovog Peroja, trener Saša Rudan, jasan je i konkretan u najavi nedjeljnog susreta.

“Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica sa izrazito jakim i neugodnim protivnikom u utakmici koja puno znači za osvajanje prvenstva. Ali nikako taj susret nije presudan jer poslije ove utakmice ima još 5 zahtjevnih kola. Nadam se da ćemo biti agresivni, motivirani i jednoj fer igri pobijediti odličnu ekipu Valdebeka”, razmišlja trener Peroja pred susret.

“Sa tim protivnikom smo se dva puta ove godine susreli u službenim utakmicama, i u kupu i u prvenstvu, i oba puta smo slavili, ali svaka utakmica ima drugu priču i nećemo sigurno potcijeniti ekipu koja je do prethodnog kola nanizala sedam pobjeda u nizu”, zaključuje Saša Rudan.

Gosti u Vodnjan dolaze nakon neugodnog poraza od Barbana na svom travnjaku u utakmici u kojoj nisu izgledali dobro, bar ne najbolje. Svjestan je toga i Denis Premate, trener momčadi iz predgrađa.

“Obzirom da smo utakmicu protiv Barbana izgubili borba za naslov se zakomplicirala. Za nadolazeću utakmicu protiv Peroja mogu reći da očekujem fer i korektnu utakmicu kakav treba biti pravi derbi. Normalno da se mi nećemo doći braniti te ćemo pokušati doći do tri boda i još više zakomplicirati utrku za naslov prvaka”, kaže nam Denis u našem razgovoru.

“Ekipu Peroja respektiram ali mislim da se i nas nešto mora pitati. Ono što očekujem jesu pune tribine te fer i korektna utakmica, pa neka pobijedi bolji i spretniji”, zaključuje Premate.

Dodajmo i mi, a nije zanemarivo, Peroj susret dočekuje kompletan i u punom sastavu, dok kod Valdebeka nedostaju kapetan David Cerin, ali i Ante Katović, što nikako nije nebitna informacija.