Home Nogomet Druga ŽNL Istra Petrovija napravila od gotovog veresiju, Plomin kao Kazahstan!

Petrovija napravila od gotovog veresiju, Plomin kao Kazahstan!

Ponovno ekstremno sadržajna utakmica u Plomin Luki, ali ovaj put još afirmativnijeg ponašanja na terenu od one s Brtoniglom NV. Domaćin je uspio vratiti se iz ponora, a neki će reći i kako su danas napravili najveći korak prema ostanku u ligi, dok su gosti djelovali veoma mirno i staloženo, možda i previše u nekim trenucima.

U prvih pola sata Plomin je imao apsolutnu dominaciju, nekoliko poluprigoda, a u dva navrata su tražili i jedanaesterac. No, od 40. minute Petrovija vodi. Luka Božić je namjestio loptu na „slobodnjak“, i odlično pogodio za 0:1, iako je možda bolje mogao reagirati domaći vratar. Ipak, treba reći kako je udarac Božića bio vrlo dobar.

Do predaha ništa, a onda u nastavku Petrovija „življa“, djelovalo je kao da su se Plominjani predali i sve su više razmišljali o sucu, nego o igri. U 64. minuti Petrovijci u prostor „guraju“ Mateja Vračića, dobro raspoloženog i kulturnog napadača gostiju (za primjer mnogima) koji je stigao ispred Smilovića i efektno poentirao za 0:2.

Tada apsolutno nitko na terenu nije mogao pretpostaviti što bi se moglo dogoditi. Ali, Petrovija je nakon toga stala, a Plominjani se nisu predali. U 78. minuti dosuđen je najbrži jedanaesterac možda i ikad. Dobro postavljeni Edin Šehić bio je na tri metra u trenucima kada je na loptu išao domaći napadač Sanjin Matulja i branič gostiju, pa je jedanaesterac dosuđen pola sekunde nakon zvučnog udarca.

Gosti se nisu bunili, a Slobodan Terzić sjajno je pogodio malu mrežicu za 1:2. E, tad se već mogao naslutiti „spektakl“. Domaće je pogodak još više podignuo, a gosti su sve više padali. U 78. minuti ubačena lopta ispred gola Melona, u skoku je najspretniji Niko Fonović i lopta je u mreži – 2:2.

Do kraja je bilo devet minuta i stekao se dojam kako su tim rezultatom svi zadovoljni. No, ponovio se scenarij. Nino Marčac unio je živost u igru Plomina te je izborio jedanaesterac, ponovno bez gostujućih pogovora, a Terzić je ovaj jedanaesterac pucao još i bolje, u same rašlje za 3:2 i veliko slavlje Plominjana.

Zanimljivo, u isto vrijeme igrala se i utakmica reprezentacija Kazahstana i Danske. Danska je povela 0:2, a onda je Kazahstan preokrenuo na 3:2. Samo kažemo.

PLOMIN – Igralište pod Sisolom – NATJECANJE: 2. ŽNLI – FAZA: 17. kolo – SUDAC: Edin Šehić (Pula), POMOĆNICI: Erik Vesel (Pula) i Silvio Dudarić (Jadreški)

PLOMIN – PETROVIJA 3:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Božić 40′, 0:2 Vračić 64′, 1:2 Terzić 78′-11m, 2:2 Fonović 81′, 2:3 Terzić 86′-11m

Žuti kartoni: Matulja, Terzić, Burul, Horvat (Plomin) Matijašić, Kobetić (Petrovija)

PLOMIN: Smilović, Teskač, Paliska, Filipas, Horvat, Imširović, Fonović, Matulja, Burul, Terzić, Stevanović

Trener: nema prijave

PETROVIJA: Melon L., Serafin, Matijašić D., Vračić, Jugovac, Melon E., Božić, Dagostini, Vidonis, Matijašić N., Omerbašić

Trener: nema prijave


Previous articleValdebek po planu, no teže od očekivanja
Next articleLucija Blašković imala sjajan dan, ali bodovi otišli preko Učke