Home ISTRA Futsal Plavi Put u Labinu na dominantan način, s tri ‘petarde’ do titule...

Plavi Put u Labinu na dominantan način, s tri ‘petarde’ do titule prvaka, Rudela bez dvojbe najbolji

SHARE

Danas je u labinskom SC Franko Mileta odigrana završnica sjajnog Novogodišnjeg turnira koji se već tradicionalno održava u siječnju. U četiri dana Labin je bio domaćin zaista fantastičnom futsalu, što i ne čudi jer su istok Istre pohodili najbolji malonogometaši s poluotoka i šire.

U četvrtfinalu Igor Lepinjica i Manuel Rudela predvodili su Plavi Put do visoke pobjede nad Uljem Komarija, da bi Domino Maling porazio Okić Grupu, također uvjerljivo. Elvinho gljive AO Trumić nisu uspjeli iznenaditi žminjski Čago, a Veruda Konoba Danijela je protiv Harlema AO Trumić povela s 3:0, a u napetoj završnici uspjeli su sačuvati prednost, ali jedva.

Plavi Put je presnažan za protivnika bio i u polufinalu kad je dominirao protiv Domino Malinga, a u drugom polufinalu Veruda Konoba Danijela je golom Husarića stigla do 2:3 pobjede i finala.

U 20:00 na rasporedu je bilo veteransko finale. Potpićan Jezero Bar & Club su s 5:4 nakon penala bili bolji od Raše Merag. U regularnom dijelu bilo je 2:2. Treći su okončali igrači Santa Domenice CB Alt, a najboljim igračem proglašen je Patrik Drndić iz pobjedničke momčadi. Spomenko Vujica iz viceprvaka Raše Merag je proglašen najboljim vratarem veteranskog turnira.

Pazinski Plavi Put bio je dominantan i u seniorskom finalu. Manuel Rudela pogodio je u petoj minuti za vodstvo, a Elvir Husarić u 13. nakratko Verudežima donosi nadu. No, do predaha pogađaju dvaput Patrick Rabar i Doni Tanković pa semafor pokazuje 4:1. Do kraja susreta konačnih 5:1 postavlja Rudela.

Robert Kuzma, vratar Plavog Puta, proglašen je najboljim na turniru, a kad je u pitanju najbolji igrač turnira, tu također nije bilo nikakvih dvojbi. Manuel Rudela odigrao je turnir za pamćenje, o kojem će se još prepričavati te mu je zasluženo pripala ta titula.