Home Rukomet Prva HŽRL Pobjeda protiv Lokomotive kao kruna fantastične sezone

Pobjeda protiv Lokomotive kao kruna fantastične sezone

SHARE

Nakon osvajanja Kupa Hrvatske rukometašice Lokomotive došle su u Umag na hladan tuš. Iako je Lokomotiva bila favorit u ovom susretu koji na tablici ništa ne može promijeniti Umažanke su odigrale zrelu utakmicu i sasvim zasluženo pobijedile.

Utakmica je počela igrom gol za gol, a Lokomotiva prvi put odlazi na +2 kada je za 2:4 poentirala Posavec. Dvije minute nakon Kalaus postavlja za 3:6, ali Umažanke su danas u “oba smjera” odigrale fantastično, pa već u 9. minuti Plahinek pogađa za 5:6. Lokosice su imale prednost od jednog ili dva pogotka cijeli prvi dio, ali Umag ne dopušta aktualnom osvajaču Kupa da se odvoji na veću prednost. Na kraju, na predah se odlazi s minimalnom prednošću Lokomotive (10:11).

Umažanke su zadovoljne otišle na predah, a u drugom poluvremenu pružile su još bolju partiju. Koncentrirane su obje momčadi te se do 45. minute igra gol za gol, a Umag igra s lakoćom te pokazuje kako je Lokomotiva danas bila “zrela” za poraz. Miočinović donosi prvo vodstvo u 45. minuti kada je postavila 17:16. Problemi u napadu Lokomotive se gomilaju i ne mogu postići pogodak dok Umag s druge strane lakoćom poentira, pa je dvije minute kasnije Bunić pogodila za 19:16. Iako je Lokomotiva mijenjala obrane Umag je danas odigrao savršenu utakmicu, a kada je Miočinović pogodila u 53. za 21:19 postalo je jasno da nas očekuje infarkt završnica.

U 58. minuti Pavković postiže pogodak za 22:20, brzo su uzvratile gošće, pa na semaforu stoji 22:21. Umažanke su nakon pasivne igre promašile, a Lokomotivi je ostalo šest sekundi i napad za izjednačenje. Iako su imale zicer Pavić je fantastično obranila udarac sa šest metara i velika dva boda ostaju u Umagu.


UMAG – SD Stella Maris – 1. HRL za žene – 19. KOLO
SUCI: Josip Kuhar i Damir Prelčec (oba Zagreb)

UMAG  – LOKOMOTIVA 22:21 (10:11)

UMAG: Gaborov, Plahinek 2, Kernjus, Miočinović 3, Jajčević 5, Pavković 3, Nushi, Bunić 2, Pavić, Trento, Lisjak 5, Sinčić, Kremer, Barišić 2, Černeka, Pujas.

Sedmerci: 2/4, Isključenja: 4 minuta (Barišić 2, Bunić 2)

Trener: Bruno Maros

LOKOMOTIVA: Ivančok, Posavec 2, Ćurić, Vojnović 3, Kalaus L. 5, Kalaus D. 2, Japundža 2, Posavac, Kosovac, Wurth, Bilandžić, Sedloska, Gavrić 6, Prkačin 2, Bešen.

Sedmerci: 2/3, Isključenja: 4 minuta (Kalaus L. 2, Gavrić 2)

Trener: Nenad Šoštarić


PRVA HŽRL – 19. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”5639″]

PRVA HŽRL – LJESTVICA

[jsStandings id =”58409″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″]