Home ISTRA Ostali sportovi Početkom srpnja na Velom Vrhu završeni natjecateljski turniri ‘u fjondami’, Marko Belas...

Početkom srpnja na Velom Vrhu završeni natjecateljski turniri ‘u fjondami’, Marko Belas najbolji

Početkom srpnja na Velom Vrhu završeni su natjecateljski turniri STK Fjonde u okviru priprema za nadolazeće svjetsko prvenstvo u fjondami koje će se održati 29. srpnja 2023. godine.

Na starom boćalištu u šumi na Velom Vrhu održano je ukupno osam turnira otvorenog tipa po kup i turnirskom sistemu na kojima je nastupilo ukupno 35 ljubitelja fjondi. Najstariji sudionik imao je 75 godina dok je najmlađi sudionik bio jedanaestogodišnjak.

Uz članove, na turniru su nastupale i dvije članice STK Fjonde. Uz njih nastupili su i fjondaši iz drugih dijelova Hrvatske te i gosti iz Crne Gore, Njemačke i Srbije. Koliko je konkurencija bila izjednačena, govori i podatak da je deset natjecatelja osvajalo bodove na turnirima, a bodovala su se prva četiri mjesta.

Konačno, nakon uzbudljivih utakmica, ukupnu je pobjedu odnio Marko Belas osvojivši 25 bodova. Drugo je mjesto osvojio Vili Lanca s 18, a treće Dean Vitasović sa 16 bodova. Četvrti je u ukupnom poretku je Gordan Terlević  s 12 bodova.

Peto mjesto osvojio je Željko Klaić s četiri boda, šesto mjesto dijele Dragan Bančić i Samir Vitasović s po tri boda. Sedmo mjesto također dijele Mauro Gortan i Ljubo Hodak s dva boda dok je osmi Andrej Jovanović s jednim bodom.