SHARE

Zadovoljstvo nam je najaviti jubilarnu desetu sezonu Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj. Svečano obilježavanje desete obljetnice, kvalifikacijsko natjecanje Lige u 2022. godini, održati će se u Puli na SRC Veruda, u srijedu 18. svibnja s početkom u 15:00 sati. Kvalifikacije u Puli organizira Atletski savez Istre.

Prva dva natjecatelja iz svake discipline nastupiti će na finalu u Zagrebu u sklopu atletskog Hanžekovićevog memorijala koji se održava u rujnu. Sve informacije i prijave dostupne su na poveznici:

https://www.ersteprvaliga.hr/plava-liga/natjecanja/pula/

Discipline:

60 m, 300 m,  600 m, Bacanje kugle, Skok u dalj, Vortex

Satnica natjecanja:

15:00 – 6. RAZREDI

16:00 – 5. RAZREDI

17:00 – 4. RAZREDI

18:00 – 3. RAZREDI

19:00 2. i 1. RAZREDI

Na dan natjecanja prijave se zatvaraju 30 min prije početka natjecanja za određeni razred, stoga molimo da se prijavite putem interneta, a svi natjecatelji dolaskom na stadion u Prijavnom centru podižu startni broj i majicu Erste lige.

Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanje osnovnoškolaca, koje organizira Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima. Do sada je na natjecanjima u 11 hrvatskih gradova, u kojima je Liga održana u proteklih devet godina, sudjelovalo više od 32.000 učenica i učenika 3. do 6. razreda osnovnih škola.

U Istri na kvalifikacijama 2021. najbrojnija je bila Osnovna škola Marčana, a drugo mjesto po brojnosti zauzela je Osnovna škola Vidikovac iz Pule. Očekujemo i Vas, dragi mladi čitatelji IstraSporta, da se okušate u atletici i budete najbolja i najbrojnija škola.