Home ISTRA Nogomet Pod Čupićevom trenerskom palicom uživati će u susjedstvu Zelenica

Pod Čupićevom trenerskom palicom uživati će u susjedstvu Zelenica

Nakon što je labinski trener Franko Čupić odradio stanovitu dionicu posla u NK Žminj, te se odandje vratio u NK Rudar involviran u rad sa juniorskom momčadi, zasigurno je očekivao kako bi u skorijoj budućnosti mogao ponovno dobiti prigodu sjesti na klupu u Zelenicama. U NK Rudar TransEuro, ipak su se odlučili da prigodu pruže vanjskom suradniku, u obliku Zorana Škerjanca, pa je popularni Čupo prihvatio ulogu trenera u Jedinstvu Omladinac, županijskom prvoligašu iz Nedešćine. Danas je klub na društvenim mrežama objavio intervju s njim kojeg prenosimo integralno:

Kakav je osjećaj nakon povratka u NK Jedinstvo-Omladinac kojeg si u prijašnjim godinama imao prilike trenirati ?

Svakako da me uz JO vežu lijepe uspomene i moj početak trenerskog puta. Činjenica je da je od tada prošlo 10-tak godina, ali svaki put kada sam ulazio u klupske prostorije iz raznih razloga uvijek bi zastao kraj slike na kojoj smo kao prvaci 4. HNL izborili ulazak u 3. HNL i osjetio veliki ponos i veselje kao i onih dana.

Pun sam motiva za radom i nadam se da će me ekipa pratiti sa svojim zalaganjem i željom za radom i da ćemo se zajedno puno nedjelja veseliti.

Par riječi o trenutnom igračkom kadru i novim pojačanjima u klubu ?

Ekipu poznajem jako dobro jer sam većini igrača bio trener, nekima kao seniorima, nekima u omladinskom pogonu i znam da se radi o kvalitetnoj grupi. JO je pravi primjer spoja mladosti i iskustva u svlačionici koju oduvijek krasi zajedništvo i obiteljska atmosfera.

Imali smo problem sa mlađim igračima zaštićenog godišta pa smo ciljano išli na pojačanja u tim godištima i pozicijama koje su bile deficitarne i uspjeli u tome. U razgovorima smo s još dva igrača i ako se ti dolasci realiziraju onda bi zaokružili brojku na 18 igrača i s time ušli u prvenstvo.

Par riječi o pripremama za jesenski dio prvenstva koje ubrzo počinju ?

Pripreme počinju 02. 08. 2021. Imamo pet tjedana i u planu odigrati pet prijateljskih utakmica plus kup utakmica koja je na rasporedu 21. kolovoza pa ako prođemo imamo generalku pred prvenstvo osiguranog protivnika.

Ovog trenutka imamo dogovorene utakmice: 08.08. Iskra (Vinež) u Nedešćini, 14.08. juniori Rudara u Nedešćini i 21.8. utakmica Kupa Istre.

Što očekujete u prvenstvu?

Prije svega poželio bi igračima puno zdravlja i sezonu bez povreda. Dobro ćemo se pripremiti i kao takvi želim da imamo mirnu sezonu bez stresova koje su doživjeli prošlu sezonu.

Teško mi je pričati o ligi jer još traje prijelazni rok, ali ono što je sigurno je da je 1. ŽNL opet nakon nekoliko prijašnjih godina postala zanimljiva i ozbiljna liga.

Za kraj, Čupić je poručio:

Ono što želim je samo da se nikada više ne ponovi prijašnja nogometna sezona uzrokovana koronom i da se svi skupa nedjeljom veselimo s našim navijačima, jer nema ružnijeg nego igrati nogomet pred praznim tribinama.