Home Podcast Učka PODCAST UČKA #63 – I | Adriano Belli: “Bilo je talenata, ali...

PODCAST UČKA #63 – I | Adriano Belli: “Bilo je talenata, ali šteta što smo u Puli. Kriva je Pula…”

SHARE

Iako tehnički nismo ovog puta bili na visini zadatka, gost Adriano Belli je u 63. Podcastu Učka pokazao zbog čega ga mnogi vole, a još više njih poštuju. Legendarni istarski trener bio nam je gost ovog tjedna, a danas od 11 sati možete pogledati prvi dio njegovog gostovanja.

Krenuli smo malo o igračkoj, pa o trenerskoj karijeri koja traje nevjerojatnih 45 godina, a kako nam kaže trener Belli, sve je počelo u Galižani. „Bio je moj igrač, i sad mi sudi, pa kontra mene“, smije se gost pričajući o odnosu sa sucima…

O nogometu nekad i danas, trener Belli ne dvoji previše: „To je dan i noć“, rekao je na početku pa obrazložio svoj stav. Spomenuo je i neke igrače Arne Peruški koji, prema njegovom (ali i mnogima) mišljenju, mogu igrati u višim rangovima…

Pričali smo i o talentima koji se do kraja nisu ostvarili, a tu trener Belli poručuju snažnu rečenicu: „Šteta što smo u Puli. Kriva je Pula.“ Objašnjenje ovih rečenica boli, ali teško je reći da nisu istinite.

Prvi dio Podcasta Učka s legendarnim trenerom i najstarijim aktivnim u Istri na rasporedu je danas, u subotu 14. kolovoza, s početkom u 11 sati.