Podcast Učka

PODCAST UČKA #66 – Frane Despotović: “Moramo ići korak po korak, dizati se na viši nivo!”

Stigli smo do 66. Podcasta Učka, drugi nakon Gorana Mihovilovića, u kojem je gost primarno pričao o futsalu. Ovog puta nam je gost bio Frane Despotović, bivši kapetan futsal reprezentacije i iskona Splita, a danas trener Futsal Pule.

Priča je krenula o teškoj ozljedi i počecima u futsalu: „I, dolazim ja na trening, na Marjanu je bio, dobro se sjećam. Kad tamo – Robert Jarni. Nikola Tomičić, Ivica Osibov, Alen Delpont…da ne nabrajam dalje i da skratim – nikad se više nisam vratio na veliki nogomet.“

Morali smo spomenuti i Split, najtrofejniji futsal klub, a onda postavili ona „leksikon“ pitanja – najdraži trofej, najtužnija utakmica, najdraži gol… Stigli smo i do reprezentacije: „Ona je za mene bila i ostala svetinja. Zaljubio sam se u futsal, a još kad dođeš do reprezentacija, to je onda san snova“, kaže Despotović pa objašnjava te godine u elitnoj „škvadri“ u državi.

Zbog čega smo spomenuli „snig u Splitu“, doznajte otprilike sredinom 66. Podcasta Učka, a kako je vrijeme odmicalo, tako smo se više posvetili njegovoj igračkoj karijeri, ali i ambicijama i okolnostima u Puli.

„Dečki su pokazali u prvoj utakmici da mogu. Meni je najvažnije napraviti ekipu. Jer, ekipa te spašava i kad ti ne ide. Moraju svi znati da su važni, da dobro treniraju. Treba im utakmica da bi se izgradili, a siguran sam da će im iskusniji igrači pomoći i da će biti lokomotive. Na kraju krajeva, moraju mlađi i pogriješiti. Ističem da je greška put ka napretku. Nadam se da im neće ‘udriti u glavu’ ova pobjeda, a pokazali su da mogu“, rekao je Despotović o pulskom kadru.

Futsal Pula večeras gostuje u Velikoj Gorici u sklopu Kupa Hrvatske, a premijeru Podcasta Učka s Franom Despotovićem pogledajte na sljedećem videu:

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031