Home Podcast Učka PODCAST UČKA #68 – II Stevo Dabić: “Raditi selekciju s djecom od...

PODCAST UČKA #68 – II Stevo Dabić: “Raditi selekciju s djecom od devet godina, to nema veze s vezom!”

Nakon prvog dijela 68. Podcasta Učka s legendarnim pulskim trenerom i pedagogom Stevom Dabićem, stigli smo i do drugih 30 minuta. Nije razočarao ni ovog puta, iako se tematika promijenila u odnosu na prvi, nešto emotivniji dio.

Manjak nogometnih trenera u Istri, školovanje istih i o kriterijima – „Nitko ne može nikoga osporiti u školovanju“, poručuje pomalo rezignirano trener Dabić, vjerojatno misleći na sve više kriterije pri Nogometnoj Akademiji HNS-a, kao i ‘kratkim’ listama za UEFA A licence.

Uslijedio je razgovor o pulskoj Istri, klubu s najvećom tradicijom u Puli te o smjeru kluba u kojem danas seniorski pogon čine masom igrači iz omladinskog pogona, što je zaista rijetkost. „Imamo problem u prostoru, nemamo adekvatan poligon za treniranje i utakmice, ali u ostalim segmentima nemamo nikakvih problema.“

Bilo je govora i o kodeksu ponašanja treneru, ali i o tome kako je taj klub simbol istrijanstva. Naravno, diskusija se razvila i u smjeru budućnosti pa je trener Dabić objasnio što može čekati Istru u narednim godinama.

Razgovaralo se i o eventualnoj fuziji Istre i Istre 1961, ali i o nedostatku istarskih igrača i trenera u reprezentaciji Hrvatske. Pri kraju smo pričali o nagradama koje je trener Dabić primio tijekom godina, ali tu ni izbliza nije kraj: „Moja je karijera pri kraju, ali imam još uvijek snage, elana, kako se kaže, još nije posao završen, a nagrade su samo dodatni motiv, kao i poruke bivših igrača i kolega.“

Premijera drugog dijela 68. Podcasta Učka sa Stevom Dabićem je u subotu, 13. studenog u 9:00 sati.

FOTOGALERIJA