SHARE

Ivan Prelec bio nam je gost u 73. Podcastu Učka, a obzirom da smo se dobro zapričali, morali smo ga „rezati“ u dva dijela. U oba dijela je Prelec bio fantastičan sugovornik, otkrio nam je nekoliko anegdota, ali i upoznao sa svojim stavovima koji su čvrsti i argumentirani kao kod rijetko koga.

Najprije smo krenuli o mogućima angažmanima, pa igrom slučaja i o „jeziku“ unutar svlačionice. „Nije stvar izgovorenih riječi, već i emocija te stanja u kojem se tada nalaziš. Više je do energije“, rekao je Prelec na pitanje o tome kako je voditi momčad u kojoj sjede igrači koji ne govore „tvoj“ jezik…

Pričali smo o počecima, o danima kad je vodio pionire, igrače poput Ćužea, Kulenovića, Špikića i mnoge ostale, ali se osvrnuli i na super-uspješnu epizodu u Gorici. Objasnio nam je i što se dogodilo u Poljskoj, a onda smo krenuli na centralni dio razgovora – Istra 1961.

Ispričao nam je kako neugodnosti nije imao, ali da bi ih shvatio obzirom na situaciju. „Mogao sam razumijeti ljude koji negoduju, koji često nisu bili prezentacijom zadovoljni, ili i ako jesu prezentacijom, nisu rezultatom. Ali, to se nakupljalo godinama“, rekao je Prelec.

Za kraj prvog dijela, pitali smo Preleca kako se uspije suzdržati i doimati miran u svim situacijama, pa ga podsjetili na jedan gol.

Premijera prvog dijela 73. Podcasta Učka je danas, 15. siječnja, od 13:00 sati.