Home Podcast Učka PODCAST UČKA | Sandro Nicević: „Mislim da Pula treba imati jedan košarkaški...

PODCAST UČKA | Sandro Nicević: „Mislim da Pula treba imati jedan košarkaški klub na vrhunskom nivou“

SHARE

Sandro Nicević, bivši košarkaški reprezentativac iz Pule, a danas trener Pule 1981, bio nam je gost u 59. Podcastu Učka. Za prvog košarkaškog gosta izabrali smo gotovo sigurno najveći košarkaški autoritet u Istri, a Sandro nije razočarao.

U početku smo popričali najviše o 24 godina dugoj karijeri, objasnio nam je gdje mu je bilo najljepše, a koju bi epizodu rađe preskočio, kad bi mogao birati. Ali, kaže da mu je u svakoj od šest država bilo lijepo.

Tema je bila i današnja košarka, promjene u njoj, a onda i NBA. Nicević je svoje mišljenje dao i reprezentaciji danas te nedavno odigranom kvalifikacijskom turniru u Splitu gdje nije polučen očekivani rezultat.

Uslijedio je dio razgovora vezan uz pulsku košarku, o Puli 1981, ali i o ambicijama. „Kad bi svi istarski igrači bili u jednom dresu, taj bi klub mogao igrati Premijer ligu“, poručuje Nicević, ali i onda naglašava: „Politika mora odlučiti – želimo prvoligaša, bez toga će biti teško“.

„Najveći deficit su treneri“, kaže Nicević na pitanje o istarskoj košarci, a onda tu svoju rečenicu podupire argumentima. Za kraj, došli smo i do političkog angažmana i sporta u Puli.

Premijera 59. Podcasta Učka je danas, 09. srpnja, u 14:00 sati.