Home Pogled s Učke POGLED S UČKE | Gospodin Marjan ima pravo

POGLED S UČKE | Gospodin Marjan ima pravo

Za ovu odluku ne zna nitko – i najbliži suradnici saznati će kad pročitaju ovu kolumnu. Nije to fer od mene, ali je neposrednost važna kako bi čitatelji shvatili na kojem principu funkcioniramo.

Gospodina Marjana Manića osobno ne poznajem, tek pretpostavljam da je u rodu s talentiranim nogometašima tog prezimena, ali nikada nismo popričali. On je danas ostavio komentar sljedećeg sadržaja:

„g. Elvis Uravić. Osobno sam navijač NK Umaga ali ovo šta radite sa ignoriranjem NK Dajle mislim da nije u redu. Postoje svakojake priče kako NK Dajla funkcionira ali vrijeme će pokazati. Pratim vaš portal radi rezultata svih sportova, a pogotovo nogometa u IŽ. Znam da je portal vaš privatni i možete raditi šta vas je volja ali pošto smo se i mi neki svojevoljno odrekli koje kavice da bi vama pomogli mislim da bi bilo uredu da prestane sa tom komedijom. Nemojte se zamarati komentarima nego učinite to radi svih nas ostalih koji pratimo nogomet u IŽ. Na kraju možete objaviti samo na portalu a Facebook ignorirajte. Kako god odluka je vaša. Sportski pozdrav M.M.“, stoji u komentaru gospodina Marjana.

Nažalost ili na sreću, ne uspijem popratiti sve komentare koji se napišu na tri portala, ali ovog na svu sreću jesam. Pročitao, u miru, s kavom do sebe, i rekao – pa, čovjek ima pravo.

Ne postoji IstraSport radi Uravića ni razno-raznih „narkotića“, nego zbog ljudi koji svakodnevno dolaze na portal po informaciju. Zaista, ako propagiramo IstraSport kao pokret, a to radimo godinama – onda ovakve komentare – uljudne, pristojne i argumentirane moramo prihvatiti.

I ne zbog nekoliko odrečenih kava, već zbog principa. Rečenica nakon te je najjače „udarila“ – „radi svih nas ostalih koji pratimo nogomet u IŽ“. Zaista, glupo je na račun nekolicine frustriranih pojedinaca koji će vrijeđati nevezano o čemu se piše, ne donositi informacije koje želi pročitati normalna i zdrava osoba koja dolazi na IstraSport.

Isprike svima normalnima (namjerno je ova riječ tu) što smo ih mjesec dana uskraćivali za informacije. Učinili smo to jer najgori iz osobe izvuku najgore te na to nismo ponosni.

Uvukli smo se u „blato“ prepuno nekulture i primitivizma pa u toj borbi, na sreću, izgubili. Nekad je u životu najveća pobjeda pokazati da si veći čovjek. Samo, nije lako.

IstraSport će u narednoj sezoni pratiti najbolje što može sve sportske klubove u Istri, možda najviše zahvaljujući gosp. Marjanu. Hvala vam – i Vi ste IstraSport!

Previous articleStanoinvest Futsal Pula dovela novo argentinsko pojačanje!
Next articleOve nedjelje kreće futsal U19 EURO u Poreču – danas se reprezentativci družili s mladim porečkim “haklerima”