Home Pogled s Učke POGLED S UČKE | Ja bi besplatno, ako ikako može? Naravno da...

POGLED S UČKE | Ja bi besplatno, ako ikako može? Naravno da može…

SHARE

Plan je bio sljedeći. Stvoriti ekstra profit koji bi tada namjenski bio uložen u mlade novinare, odnosno studente koji imaju vremena, pismenost i afinitet prema sportu. Već smo neke kontaktirali, primjerice jednog mladića iz Umaga koji bi preuzeo brigu o rukometu, ali smo mu objasnili kako moramo pričekati da se stvore uvjeti, jer obećavati nekome nešto, a ne ispuniti je mnogo gore nego ne obećati.

Nažalost, projekt sms poruka već je u prvom mjesecu doživio potpuni fijasko, ali je i odličan pokazatelj stanja društva. Na portal IstraSport u mjesecu listopadu je pristupilo 28 585 različitih računala, što je brojka koja u nama izaziva ponos.

Poslanih poruka bilo je – 57.

Dakle, svaki 501. čitatelj našeg portala u listopadu je poslao poruku podrške.

Primjerice, da je to napravio svakih peti čitatelj, prihod bi bio oko 7500 kuna, što bi značilo momentalni angažman barem dvojice honorarnih suradnika za koje bi bila osigurana naknada sljedeća tri mjeseca.

Da se razumijemo, IstraSport će raditi i dalje, više nego ikad, što je potvrdio i sam listopad. Portal kojeg uređuju samo dvojica stalnih novinara objavio je 241 autorsku vijest! Da, kad bi nas bila četiri, vjerojatno bi brojka prelazila brojku od 400, ali iz ove kože se ne može.

Žao nam je svih onih glava koje su pomislile da je poruka za IstraSport financiranje u nečijeg bogatstva.

Ovog puta donijeli smo krivu odluku, ali ne predajemo se, idemo dalje.

Kako nam u ugovoru stoji da moramo otkazati 60 dana unaprijed ugovor, tako ćemo i napraviti, a obzirom da će linije biti otvorene za sms poruke, u prosincu ćemo iznos uplatiti u humanitarne svrhe.