Home Pogled s Učke POGLED S UČKE | Možda je vrijeme da se suočimo s realnošću...

POGLED S UČKE | Možda je vrijeme da se suočimo s realnošću – neka juniore ima onaj tko ih želi, samo tako će se oni i osjećati vrijednima!

Ovakvi klubovi će imati juniore - jer o njima brinu!

Danas članovi Izvršnog odbora NSŽI-a odlučuju o tome hoće li u narednoj sezoni juniori biti uvjet za Prvu ŽNL. Od naredne sezone to će biti šesti rang u Hrvata, iako pojedinci tu ligu dižu na pijedestal koju ona, trenutno, nažalost, ne zaslužuje.

Naime, to je liga u kojoj je sezonu pet klubova (od 12) završilo bez treniranja (četvorica na treningu je rekreativni nogotenis, a ne trening momčadi Prve ŽNL) puna dva mjeseca. Dakle, razgovaramo o apsolutnoj i totalnoj rekreaciji, čast izuzecima. I sada, netko pokušava uvjetovati nekome ulazak u tu ligu pod izlikom da tu ne može baš bilo koji klub nastupati. Stvarno? Nakon ove sezone će to biti argument?

U ligi je ostao klub koji je aktivno u njoj sudjelovao nešto više od dva mjeseca, iako je i to „aktivno“ upitno, jer ni oni nisu trenirali, kako se pohvalio jedan njihov igrač javno, kao da je to nešto super. E sad, ako već netko misli da je opcija u kojoj juniori igraju u tri godišta maksimalno (U17 + tri starija) loša, a nije nego najbolja, ako gledamo interes djece, onda barem ugasite juniore kao uvjet.

Prije godinu ili tri, ta se ideja doimala kao loša, ali ove sezone su nam klubovi jasno pokazali kako im nije nikakav problem žrtvovati dječja popodneva za korist seniorskih momčadi. Vi, članovi Izvršnog odbora, koliko god vas je ostalo, odgovorni ste zaštiti tu djecu.

Neka juniore ima onaj tko želi, a ne onaj tko mora. Jer, onaj tko mora će ići igrati u osam, u devet igrača, s petoricom pionira, bilo kako – samo da zadovolji tu formu, da se njegovi seniori mogu zabavljati. Jasno je da će se momčad ili dvije u županiji ‘ugasiti’, ali ta realno ni sada ne postoji.

Jer, i sada na papiru nekoliko juniorskih momčadi NE POSTOJI. Ako vam je do novaca – kaznite ih. Član Prve ŽNL koji nema juniorsku momčad neka plati dvostruku kotizaciju, bilo kako ih ‘kaznite’, ali nemojte dozvoliti juniorske lige u kojima igraju djeca pet različitih godišta.

I da, možda među vama ima ljudi koji to uopće ne prate i ne briga ih niti razumiju materiju, ali onda po ovom pitanju budite suzdržani. Nemojte nametati svoj stav, ako ne pratite situaciju niti vam je to fokus. Možda je vama funkcija člana Izvršnog odbora samo razlog za ‘laprdanje’ i pokoju zakusku i ulaznicu, ali ovo su ozbiljne stvari i neka djeca ovise o odluci koju ćete donijeti.

Budite odgovorni.

Previous articleManuel Perković vraća se na Valbrunu
Next articleIzvršni odbor NSŽI: Za igranje Prve ŽNL više ne treba imati juniore, a utakmicu moraju početi tri igrača U21!