Home Pogled s Učke POGLED S UČKE | Može li luđe? Klub koji je u devet...

POGLED S UČKE | Može li luđe? Klub koji je u devet mjeseci doveo 27 stranaca žali za Uljanikom

SHARE
FOTO: Montaža

Kompletna situacija s Uljanikom je u potpunosti suluda i dojam je da će netko doći i „uštipnuti“ nas uz riječi – „sorry, mi smo se za*ebavali, ovo nije istina.“ Naime, današnja konferencija za medije Istre 1961 je – otkazana.

Razlog je – Dan žalosti koji je proglašen u Puli, gradu koji je jednostavno „cijepljen“ protiv sporta. Dan žalosti proglašen je zbog stečaja Uljanika, tvrtke koja je životarila na donacijama već cijelo desetljeće. No, zastave su na pola koplja.

I to je čak možda i u redu, mnogi su životi oštećeni i promijenjeni od današnjeg dana te to treba respektirati, ali što privatni nogometni klub u vlasništvu španjolske grupacije ima s tim? Lociran je u gradu kojeg ne poštuje, ali na krilima sjajnog PR-a uspijevaju svako toliko „ubrati“ neki poen na račun, doduše samo prividne, pripadnosti lokalitetu.

Koliko je licemjerstvo podatak da u seniorski kadar gotovo da ne može prići nitko tko nema u sportskom CV-u iskustvo neke zemlje španjolskog govornog područja, poželjno treći ili niži rang, a da u isto vrijeme taj klub žali za Uljanikom.

Vila, Paez, Kim, Nkololo, Caicedo, Vila, Senzemba, Laukžemis, Madger Gomes, Maicon, Espinosa, Bruno Savio, Landeta, Rimane, Luis Rodriguez, Fuentes, Ndi, Iglesias, Segado, Traore, Oneto, Cardozo, Mierez, Julio Rodriguez, Sane, Peralta i Jeliver Mina. Dvadeset i sedam igrača. To je brojka kojom Istra 1961 pokazuje pripadnost Puli, a ne nekom otkazanom press konferencijom.

Pustite ljudima kojima je to brodogradilište nešto značilo da istinski žale Uljanik, a Vi se bavite svojim poslovima…