Home Pogled s Učke POGLED S UČKE | Nadrealno – Fajdo Begović ‘srušio’ vlastitog, obrazovanog i...

POGLED S UČKE | Nadrealno – Fajdo Begović ‘srušio’ vlastitog, obrazovanog i elokventnog, predsjednika bez ijedne mrlje u životopisu!

SHARE
Doni Blašković

Svjestan da trenutno nema podršku većine u Skupštini Nogometnog saveza Županije istarske, još uvijek aktualni predsjednik Igor Žiković čini se pribjegava novoj taktici, instaliranju sebi lojalnih članova u novi Izvršni odbor čiji će mandatar biti, sad je već izvjesno, Darko Raić Sudar.

Slučajno ili ne, za sutra je, na inicijativu Jedinstva Omladinac i Iskre, u Nedešćini zakazan sastanak klubova s Labinštine na kojemu bi se, prema kuloarskim predviđanjima trebao postići konsenzus za člana Izvršnog odbora s tog područja, kojem gravitira deset članica Saveza.

Međutim, prije lamentiranja o samom sastanku treba reći da je Labinština neslužbeno već bila većinski složna na to mjesto postaviti Donija Blaškovića, predsjednika Iskre, koji je čovjek bez ijedne „mrlje“ u sportskom i poslovnom životopisu, u toj mjeri da je čak i predsjednik Rudara Remzo Zalihić pristao da predstavnik Labinštine bude osoba iz kluba koji je u prošlosti na „velikog brata u gradu“ gledao preko „nišana“.

Protiv Blaškovića prema nama dostupnim informacijama nije bio nitko, ali realno to se i očekivalo, osim gle čuda, njegovog kluba Iskre i nedešćanskog Jedinstva Omladinac. Čim smo saznali tko su dva prijedloga za mjesto u IO-u NSŽI-a, mnogo je stvari bilo jasnije.

Naime, Fajdu Begovića i Nenada Peršića povezuje samo jedna osoba, zaključak je nakon vrlo kratkog promišljanja. Zna li se da je Begović, u trenutnom sazivu NSŽI-a predsjednik Komisije za međunarodne odnose, a Nenad Peršić osoba koja je jedina od trenera s Labinštine bila lojalna nametnutom i skupom koordinatoru Stankoviću, nije teško zaključiti tko stoji iza cijele ove operacije.

Prije svega, do srži je žalosno da se galamom i samopromocijom može nadglasati mirnoća, razum i ostale kvalitete koje nedvojbeno Blašković ima, a još žalosnije da niti nakon svih ovih godina istarski nogomet ne može pobjeći od ljudi kojima dobrobit istog nije primaran, već isključivo samopromocija.

O tome, ali i mnogo čemu drugom naredne srijede ćemo s budućim predsjednikom NSŽI Darkom Raić Sudarom koji je u dogovoru intervjua već samim pristupom potvrdio intenciju da se stvari promijene. Valjda se neće putem promijeniti kao njegov prethodnik.