Home ISTRA Ostali sportovi POGLED S UČKE | Znaju li tajnici NSŽI-a da je rad tog...

POGLED S UČKE | Znaju li tajnici NSŽI-a da je rad tog tijela javan?

Nsži

Možda Izvršni odbor NSŽI-a i nije toliko loš, koliko ga znam napadati. Možda ljudi stvarno rade najbolje što mogu, iskreno griješe, trude se i ne misle samo na privatne i uske interese. Međutim, kako u to vjerovati kad postoji tolika količina tajnosti u vezi svega što rade?

Pa napuljska mafija je otvorenija prema medijima od NSŽI-a. Kako ipak neki članovi IO NSŽI vjeruju da autor ovog teksta i IstraSport žele dobro istarskom nogometu, uspio sam saznati kada je i gdje sjednica Izvršnog odbora NSŽI-a.

Ali, doslovno – uspio saznati, kao da se radi o lozinki nečijeg maila, a ne nečemu što treba biti javno. Ako mislite da to nije istina, prilažem tekst STATUTA Nogometnog saveza Istarske Županije, u kojem stoji:

1) Rad Saveza je javan.

2) Javnost rada se ostvaruje:

– pravodobnim dostavljanjem materijala za rasprave članovima i tijelima Saveza i drugim pozvanim i zainteresiranim osobama,

– obavještavanjem tiska i drugih sredstava javnog priopćavanja o održavanju sjednica, – obavještavanjem građana o radu i poslovanju Saveza putem sredstava javnog priopćavanja i na tiskovnim konferencijama,

– na druge načine.

3) Savez izdaje svoje službeno glasilo.

Dakle, prije nego mnogi to neinteligentno svedu na osobne razine, molim Vas da naglasim:

Branko i Paolo, Vi ste dužni to objaviti. Ne zato jer ste Branko i Paolo, nego jer ste tajnici Saveza. To je posao tajnika. Morate.

Plaćeni ste da, između ostalog, informirate javnost ili makar obavijestite medije gdje se do informacije može doći. Kontaktirao sam nekoliko istarskih medija i od tih nijedan ne prima obavijesti o radu NSŽI-a, a kamoli o sjednicama Izvršnog odbora.

Za kraj, još jedanput, da ne bi opet to svodili na osobnu razinu, jer to nema smisla, želim vjerovati da radim u interesu istarskog nogometa. Pojačavanje odgovornosti članova IO NSŽI je nužno. U svakom poslu odgovornost je ključna. Nema lupetanja neargumentiranih gluposti kada te snima kamera. Ili ima, ali nakon toga slijedi javna blamaža.

Previous articleZALIHIĆ ZA GLAS ISTRE PONOVNO UDARIO NA ŽIKOVIĆA I IVETIĆA: Ono što rade, vrijeđa zdrav razum
Next articleJadran doveo još jednog ofenzivca