Home ISTRA Ostali sportovi Pokretanje novog projekta: ‘INSIDE’ za društvenu uključenost kroz sport

Pokretanje novog projekta: ‘INSIDE’ za društvenu uključenost kroz sport

SHARE

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prepoznala je osobe s intelektualnim teškoćama (PwID) kao iznimno ranjivu skupinu koja je često izložena diskriminaciji i zanemarivanju.

Projekt INSIDE ima za cilj potaknuti uključivanje PwID -a korištenjem sporta na kreativan i inovativan način za povećanje njihovog društvenog osnaživanja.

Inicijalni sastanak projekta održan je online tijekom ožujka, slijedeći ograničenja COVID-19 i zdravstvene propise. Partnerstvo je pristalo na vremenski okvir projekta i počelo raditi na postizanju ciljeva projekta.

Tijekom prvog ciklusa projekta, partnerstvo ide prema osnaživanju osoba s intelektualnim teškoćama kroz više aktivnosti. Partnerstvo će razviti dokument „Osnažujuću metodologiju za sport i igre“, lako čitljiv “Vodič za sport i igre”, tečaj izgradnje kapaciteta i web alat koji će u cjelini pridonijeti postizanju ciljeva projekta.

INSIDE projekt ‘društveno uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama kroz sport’ je projekt u sklopu Erasmus+ – suradničkog partnerstva na području sporta čije aktivnosti, od siječnja 2021. do prosinca 2022., imaju za cilj promicanje sporta kao sredstva za osnaživanje osoba s intelektualnim teškoćama.


ODRICANJE ODGOVORNOSTI + INFO PROJEKT
INSIDE je Erasmus+ – Suradničko partnerstvo na području sporta
Broj projekta: 622450-EPP-1-2020-1-EL-SPO-SCP

PARTNERI:

FACEBOOK STRANICA