Home Rukomet Ostalo Popunjena porečka Žatika gledala uvjerljivu pobjedu rukometaša Hrvatske

Popunjena porečka Žatika gledala uvjerljivu pobjedu rukometaša Hrvatske

Hrvatska muška seniorska reprezentacija pobijedila je Sjevernu Makedoniju 40:34 na otvaranju Croatia Cupa. Hrvatska je odigrala vrlo dobru utakmicu i potvrdila da je na dobrom putu da se u pravom svjetlu predstavi na Svjetskom prvenstvu koje počinje za pet dana.

HRVATSKA: Šunjić 7/26, Kuzmanović 5/18, Mihić 4/4, Duvnjak 2/5, Gojun, Kraljević 6/7, Šarac 1/1, Karačić 5/6, Musa 2/2, Šebetić 2/3, Cindrić 2/3, Grahovac, Šipić, Glavaš 4/5, Srna 3/3, Klarica, Severec, Jelinić 1/1, Martinović 8/8,

Trener: Hrvoje Horvat

Hrvatski izbornik poslao je na zagrijavanje 19 igrača. Među njima je bio i Ivan Martinović kojega je svakako želio provjeriti. Na tribini su tako ostali Dino Slavić i Leon Šušnja.

U sjajnoj atmosferi rasprodane porečke Žatike početna postava bila je Mate Šunjić na vratima, Marin Jelinić i Paolo Kraljević na krilima. Željko Musa našao se na crti, a na vanjskim pozicijama Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić i Ivan Martinović kao slavljenik jer je imao rođendan.

Cijelu utakmicu Hrvati su dominirali, a na ulasku u posljednju četvrtinu susreta imala je Hrvatska šest pogodaka prednosti (31:25) i tu je čini se slomila čvrstu, upornu momčad koju vodi makedonska legenda Kiril Lazarov.

Hrvatska je u drugom dijelu primila 15 pogodaka, odnosno četiri manje nego u prvom. Vratari su ukupno imali 12 obrana kod Hrvata. Mate Šunjić sedam, Dominik Kuzmanović pet.

Najbolji strijelci Hrvatske Ivan Martinović s osam pogodaka, Paolo Kraljević šest, Igor Karačić pet. Kod Makedonije najbolji Dejan Manaskov s devet, odnosno Filip Kuzmanovski sa sedam pogodaka.