Home Rukomet Ostalo Poreč se oprostio od Kupa Hrvatske

Poreč se oprostio od Kupa Hrvatske

SHARE
Foto: Rk Poreč

Poreč je danas, nakon pobjede u Kaštelima, ugostio momčad Sesveta u četvrtfinalu Kupa. Porečani su poraženi u napetoj utakmici te neće nastupati u polufinalu Kupa Hrvatske.

Poreč koristi prednost domaćeg terena te nakon deset minuta odličnom igrom ima prednost od +2 (5:3). Nakon toga, gosti igraju puno bolje te serijom od pet uzastopnih pogodaka okreću susret u svoju korist. Najbolji u tom periodu igre bio je Krndelj koji je postigao čak tri pogotka. Domaćin je odmah uzvratio serijom 3-0 koju su predvodili Glavaš i Moslavac, pa je tako u 27. minuti na semaforu stajalo 8:8.

Kao i na kraju prvog Glavaš i Moslavac vukli su Porečane i u drugom djelu, pa tako nakon šest minuta nastavka na semaforu stoji 12:10. Sesvećani su, kao i u prvom djelu, imali sjajan period igre te serijom od četiri uzastopna pogotka susret opet imaju “pod kontrolom”. Međutim, to je trajalo kratko s obzirom da su Glavaš i Ikanović svojoj momčadi donijeli novo izjednačenje (15:15) u 47. minuti. Sedam minuta prije kraja Gavrić donosi Sesvetama prednost od +2 (16:18), a nakon toga posljednjih pet minuta igralo se gol za gol te Porečani nisu uspjeli “uhvatiti” zaostatak od dva pogotka.


POREČ – SD Veli Jože – Kup Hrvatske – Četvrtfinale
SUCI: Davor i Zoran Ločnar (oba Varaždin)

POREČ – SESVETE 20:22 (9:9)

POREČ: Muranović, Mataija Medved, Krbavčić, Petrov, Vekić, Moslavac L. 7, Rađaković 1, Čipraka, Plovanić, Moslavac K., Ikanović 1, Vinković, Glavaš 8, Pribanić 2, Ljubić 1.

Sedmerci: 4/4, Isključenja: 6 minuta (Glavaš 2, Petrov 2, Ikanović 2)

Trener: Ilija Lovrinović

SESVETE: Perić, Krndelj 4, Topić, Potnar, Žaja 3, Matić, Papić 1, Strbad 1, Vusić 5, Kahlina, Šuker 1, Krešić 1, Štrković, Gavrić 2, Sirotić 2, Finek 2.

Sedmerci: 1/1, Isključenja: 10 minuta (Topić 2, Potnar 2, Žaja 2, Vusić 2, Krešić 2)

Trener: Silvio Ivandija