Home Rukomet Premijer HMRL POREČANI GOSTUJU U BJELOVARU | “Veselim se susretu sa trenerom Lovrinovićem, ali...

POREČANI GOSTUJU U BJELOVARU | “Veselim se susretu sa trenerom Lovrinovićem, ali na terenu nema prijateljstva!”

FOTO: SuperPortal

Sutra, u subotu 10. prosinca, s početkom u 19:14 (nije greška, sve utakmice RK Bjelovara počinju tada zbog rezultata finala u kojem je Partizan iz tog grada postao 1972. europski prvak) sati igraju spomenuti bjelovarski rukometni ponos i RK Poreč.

Na ljestvici je stvar sljedeća. RK Poreč ima 15 bodova te je treća momčad Lige B te je već sada sigurni putnik u Ligu za prvaka, a Bjelovar je na sedam bodova te ima jedan više od posljednje plasirane Moslavine.

No, ovog puta najavu ne radimo iz porečkog tabora, već s ‘kontra’ strane. Naime, Labinjan Vanja Šehić igra vrlo dobru individualnu sezonu u bjelovarskom dresu, a trenutno je na 5.25 golova po susretu, po čemu je šesti u ligi, ali treba naglasiti – samo je Čičak iz Osijeka ispred njega od vanjskih igrača, s time da je on zabio gol više od njega.

Kada na to dodamo da je Čičak najveći potrošač lopti u ligi, odnosno da je Šehićev postotak šuta podosta bolji, dolazimo do toga da labinskog bombardera možemo nazvati najubojitijim šuterom lige.

„Pustimo individualne brojke, nije baš neka sezona za nas, barem zasad. Smatram da smo mogli i da možemo puno bolje nego što smo dosad ostvarili, ali dobro, što je, tu je, idemo dalje i pokušati uzeti što više bodova do kraja. Ne obazirem se previše na individualne brojke jer kad nema ekipnog uspjeha, sve to ne donosi neku preveliku satisfakciju“, rekao je na početku Šehić, pa se osvrnuo na Porečane:

„Jako dobra momčad, koju maksimalno respektiramo, ali u našoj dvorani bez obzira na prijašnje rezultate, nitko nije favorit unaprijed. Veselim se i susretu sa svojim bivšim trenerom Ilijom Lovrinovićem koji me vodio pet godina u Rudaru, ali na terenu nema prijateljstva, maksimalno ću gledati pomoći svojoj momčadi kako bi pobijedili u toj utakmici.“

Pitali smo Vanju, što bi moglo presuditi?

„Obrane. Iako nije rezultatski pretjerano važna, jer su oni već u Ligi za prvaka, a mi u Ligi za ostanak, mislim da bi mogla biti jedna jako dobra utakmica i ona momčad koja bude uspjela igrati čvršću obranu, bliže je pobjedi u našoj dvorani Europskih prvaka“, okončao je Šehić.

Previous articleDabac više nije sportski direktor Šibenika, klub ne djeluje stabilno…
Next articleU nedjelju kreće 12. izdanje memorijala “Blažević-Velenik”, na boćarske staze izlaze i neka velika imena!