SHARE

Porečke odbojkašice doživjele su u 13. kolu Superlige još jedan poraz, 12., ovoga puta na domaćem parketu od ekipe ŽOK Osijek za koje od ove polu sezone nastupa i bivša kapetanica ponajbolja igračica Larisa Pauletić, a treneri su Tomo Paun i Marko Pavičić bivši treneri OK Poreč.

Krajnji rezultat je bio 3:0 (25:18; 25:22; 25:21) za 81 minutu „igre“ koja se odužila prvenstveno zahvaljujući problemima sa elektronskim zapisnikom. Osječanke su odigrale koliko im je trebalo za sigurnu pobjedu, a gostujući treneri pružili su priliku svim igračicama da zaigraju na parketu Velog Jože.

U igri Poreča se osjeća ne igranje Larise Pauletić, tako da su ulogu glavnih napadačica preuzele Lea Banko i Ana Katalina što relativno uspješno odrađuju, međutim najveći problem u igri porečke ekipe je loša igra na mreži (blok) na što se veže i loša igra u obrani polja, kao i nesiguran prijem servisa.

Mora se istaknuti prvi nastup Antonije Hrvatin na poziciji centralnog blokera kao i uključivanje Tee Purini (tehničar) u kadar prve ekipe. Poreč je nastupio u sastavu: Purini Tea, Kalčić Nika, Banko Lea, Rajko Dora, Scoria Rebecca, Burilo Leana, Vekić Mateja, Poropat Ema, Verhas Marija, Hrvatin Antonija, Plazinić Helena, Curać Doris, Katalina Ana, Hajmut Patricija. Trener Salapura Dragan.

Za igračice Poreča slijedi serija od tri utakmice sa ekipama iz Dalmacije, prvo je gostovanje u Dubrovniku, a zatim dvije utakmice sa ekipama iz Kaštele. Iluzorno bi bilo očekivati osvajanje pokojeg boda pa i seta, međutim to je prilika da trener Salapura pripremi ekipu za utakmicu 17. kola kada u Poreč dolazi ekipa OK Olimpika jedina koju su pobijedili u ovom prvenstvu.