Home ISTRA Ostali sportovi Porečkom sportu u 2022. godini čak milijun i pol kuna više nego...

Porečkom sportu u 2022. godini čak milijun i pol kuna više nego lani!

Krajem godine je održana druga redovna sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Poreča. Veliki interes za sjednicu pokazalo je 27 prisutnih predstavnika, od ukupno 36 članova Skupštine.

Okupljenima se nakratko obratio i gradonačelnik Peršurić te je izrazio zadovoljstvo da se najveća investicija u sport u 2021. godini – izgradnja nogometnog kampusa privodi kraju, kao i s činjenicom da su, usprkos financijski vrlo izazovnoj godini, izdvajanja za sport iz gradskog proračuna uvećana za dodatnih 20%, odnosno gotovo 1,5 milijuna kuna, odnosno, sa 7,2 milijuna kuna na 8,7 milijuna kuna.

I to za redovnu djelatnost sportskih klubova, zajedničke potrebe sportskih klubova, stručne službe za organizaciju rekreacije i sportskih aktivnosti, za EU natjecanja sportskih klubova, korištenje i održavanje sportske dvorane Žatika za gradske manifestacije, održavanje sportskih objekata, nabavu opreme za nogometni kampus, dok se 13 milijuna kuna vrijedan kampus financira direktno iz gradskog proračuna.

Previous articleTRANSFERMARKT POTVRDIO | Istra 1961 ima nekoliko pravih ‘dragulja’, Perkoviću cijena skočila za 400 tisuća eura!
Next articleNačelnica Općine Svete Nedelja: “Lokalna zajednica i ja moramo osigurati da se financije koriste odgovorno i transparentno”