Home Nogomet Druga ŽNL Istra PORTIERI DRUGA ŽNL – 13. kolo | Manuel Ferenac: “U našoj je...

PORTIERI DRUGA ŽNL – 13. kolo | Manuel Ferenac: “U našoj je ligi više puta pokazano da svatko svakoga može pobijediti!”

Ne znamo je li vam itko rekao, ali jako je teško pisati najavu za posljednje kolo u polusezoni. Apsolutno sve je poznato, iznenađenja nema niti ih može biti. Utakmica Peroja i Istre iz Tara je odgođena te se igra 2. prosinca 2023. godine, a u subotu kolo otvaraju dvije utakmice.

Jedna u Petroviji gdje gostuje Valdebek, ali bez kartoniranog Davida Cerina, dok će u Buzetu domaćin se, nadamo se, konsolidirati, i dočekati favorizirani Kanfanar. Za Buzećane pravo nastupa nema Luka Fabijančić.

Vižinada nakon pobjede dočekuje kvalitetne Arne Peruški, ali bez Marijana Beata, a oslabljena će biti i Brtonigla NV u utakmici protiv Višnjanaca jer ne igraju „ministar obrane“ Ricardo Favretto i važni veznjak Alen Đureš.

U Valbandonu će Supetarci pokušati nastaviti izlazak iz rezultatske krize, a na Huzalicu stiže Momjan 1947. Kod domaćina ne bude odličnog ofenzivca Nikole Valentića, a mi smo porazgovarali s njegovim kolegom iz napada, Manuelom Ferencom koji je u nedjelju „utišao“ Pinetu na kojoj je bilo više od 100 gledatelja.

„Ne mogu reći da sam nezadovoljan, ali od sebe očekujem uvijek puno pa znam da je moglo biti i bolje. Što se tiče momčadskih rezultati nisu bili isključivo plod loše igre, već više kao manjak sportske sreće i pojedine epizode koje su odlučivale utakmice“, rekao je mladi Ferenac o dosadašnjem dijelu sezone.

Što se tiče utakmice u nedjelju na Pineti, kaže: „Na treninzima, kao i na utakmicama dajem uvijek sve od sebe, pa se taj trud treba nekada i isplatiti. U Višnjanu smo bili izrazito motivirani i možda je ta želja za pozitivnim rezultatom na kraju presudila.“

Za kraj, stiže Momjan 1947 na Huzalicu: „S obzirom na ljestvicu, moglo bi se reći da smo favoriti, ali u našoj je ligi više puta pokazano da svatko svakoga može pobijediti. Igramo protiv momčadi koja “ganja” bodove i sigurno očekujemo motiviranog suparnika. Nadam se da ćemo mi biti zdravi i raspoloženi, i tada možemo očekivati pozitivan rezultat.“