Home Nogomet Druga ŽNL Istra PORTIERI DRUGA ŽNL – 23. kolo | Banko ponovno odveo Višnjance na...

PORTIERI DRUGA ŽNL – 23. kolo | Banko ponovno odveo Višnjance na prag višeg ranga, a utrka za naslov i dalje neizvjesna!

FOTO: Veljko Barudžija

Jutarnja utakmica između Arne Peruški i Istre iz Tara otvorila je nedjeljni dio 23. kola Portieri Druge ŽNL. Uz jedan autogol, gostima je presudio i pogodak Nikole Mišića za konačnih 2:0.

Na vrhu su Arne Peruški i Peroj nastavili „utrku“ za titulu prvaka, ali još je zanimljivije što su Višnjanci pobjedom u Buzetu pobjegli Kanfanaru na četiri boda te bi sukladno rasporedu trebali osigurati treće mjesto koje ih vodi u viši rang – Baćac Winery Prvu ŽNL.

U ostanak u Portieri Drugoj ŽNL još mogu vjerovati Supetarci koji su danas pobijedili Vižinadu. Zoran Lazarić i Loris Franjul doveli su domaće do 2:0 u 16. minuti, a gostima je poraz ublažio Albert Lončarić.

Valbandon već polako može razmišljati o narednoj sezoni u nižem rangu, a ni šanse Vižinade nisu više realne, iako još uvijek postoje izgledi za ostanak u ligi. Nismo rekli, pobjedu Višnjancima donio je prvi strijelac kluba, a mnogi bi rekli i najbolji igrač lige, Gianluca Banko u 60. minuti utakmice.

Peroj je „do vrha“ natočio momjansku bocu, završilo je čak 2:8, a Brtonigla NV je slavila u Valbandonu. Brtonigla NV upisala je važne bodove u Valbandonu! Goran Reljić doveo ih je „s kreča“ u vodstvo u 33. minuti da bi najbolji igrač domaćina Omer Kruškić poentirao za 1:1 devet minuta prije kraja utakmice. No, Mateo Škrinjar u 89. donosi slavlje Brtonigli!

Na momjanskom Brecu jednosmjerna utakmica. Peroj je već na predahu vodio 0:4, a na kraju je završilo 2:8. Za domaće su pogodili Timotej Kotnik Jesih i Erik Felda, a kod gostiju četiri je „komada“ zabio prvi strijelac lige Nikola Vučetić, a Nemanja Ćora dodao je dva. Po jedan su još dodali Josip Vuzem i Niko Vučerić.