Home Nogomet Druga ŽNL Istra PORTIERI DRUGA ŽNL – 24. kolo | Višnjanci žele potvrditi promociju, a...

PORTIERI DRUGA ŽNL – 24. kolo | Višnjanci žele potvrditi promociju, a Brtonigla NV i Kaštelir Labinci igraju direktan okršaj “za spas”

Stigli smo do 24. kola Portieri Druge ŽNL. Upitnika je još mnogo, točnije – nemamo nijedan odgovor – osim što su Višnjanci na pragu potvrde ulaska u viši rang – Baćac Winery Prvu ŽNL.

Imaju nad Kanfanarcima četiri boda prednosti i sada na svojoj Pineti dočekuju već prežaljeni Valbandon ’72. S druge strane, favoriti su i Kanfanarci koji na svom terenu igraju protiv Vižinade, ali ponovno bez Sandija Križmana, svog najboljeg igrača i trenera.

Osim u Kanfanaru, u subotu 18. svibnja 2024. igra se i na pomoćnom terenu stadiona Aldo Drosina gdje Valdebek od 17:30 dočekuje lidera, Arne Peruški. Domaći ne smiju koristiti Katovića i Lozančića, a gosti Barliana, a prednost moramo dati gostima, barem na papiru.

Dvoboj „na P“ igra se u Valbandonu gdje Peroj ugošćuje Puris u susretu koji je važan jednima i drugima, teško je reći kome više. Momjanci su realno ostanak u ligi osigurali, a sada im stižu Buzećani koji su nadomak tome, usprkos burnoj sezoni.

Važna je utakmica i za Kaštelirce i Brtoniglu NV koji igraju sa željom i ambicijom da naredne godine nastupaju u istoj ovoj ligi, ali teško će to uspjeti jednima i drugima. Susret „rasterećenih“ se igra u Taru, gdje gostuje Petrovija. Nadamo se „ljepotici kola“.