Home Nogomet Druga ŽNL Istra PORTIERI DRUGA ŽNL – 5. kolo | Petar Benčić: “Idemo utakmicu po...

PORTIERI DRUGA ŽNL – 5. kolo | Petar Benčić: “Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo prvu crtu podvući na polusezoni kada slika bude kompletnija”

Petar Benčić, Kaštelir Labinci

O Portieri Drugoj ŽNL najviše govori činjenica da je prvih devet momčadi “u tri boda”. Biti će gužva na vrhu i nakon petog kola, a čeka nas nekoliko derbija. U subotu od 16 sati kolo otvaraju dvije atraktivne utakmice.

U Kanfanaru gostuju Momjanci koji dolaze prije susreta definitivno u podređenoj ulozi, a tko zna što može biti u 90 minuta, dok u Tar putuju Višnjanci koji su prošlo kolo prvi put poraženi pa će svoje “rane” pokušati zavidati na ovom teškom gostovanju.

Ponovno Puris igra jutarnju matineju, ovog puta na domaćem terenu s Valdebekom, a sve preostale utakmice igraju se u nedjelju, od 16 sati.

Ovog puta krećemo s trenerima u Portieri Drugoj ŽNL, a prvi gost ove sezone je Petar Benčić, trener Kašteliraca koji su jedno od najugodnijih iznenađenja. Kako su prošle pripreme?

„Pripremni dio smo odradili korektno. Kao i veliku većinu klubova, kočile su nas poslovne obaveze, ipak turistička sezona tu diktira tempo. Međutim, u pripremnom periodu uvijek pokušam gurnuti koju aktivnost zabavnog karaktera (team building) pa se obratim prijateljima iz Grand Tour agencije koji mi pomognu pri organizaciji i uvijek daju pristupačne ponude za naš klub, te im se ovim putem i zahvaljujem na uspješnoj suradnji“, rekao je Benčić na početku pa nastavio:

„Uglavnom sam zadovoljan odrađenim jer mi je kostur ekipe odradio veći dio treninga te se sada na utakmicama i primijeti na njima kada treba malo “potegnuti” za druge da to ide dosta dobro. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo prvu crtu podvući na polusezoni kada slika bude kompletnija.“

Je li prerano govoriti o tome da ste ugodno iznenađenje?

„Možda je malo prerano, da, prvenstvo je tek počelo. Drago mi je da u dva kola kod kuće nismo prosuli bodove, a znamo da lopta nekada da, a nekada uzme. U zadnja dva kola smo to i osjetili na vlastitoj koži. Prvo poraz u sudačkoj nadoknadi, a onda pobjeda u posljednjim minutama. U odnosu na lani, osim tog vremena kojeg smo zajedno proveli, možda smo malo svjesniji svojih mogućnosti. Ima još stvari za posložiti, ali kako stvari idu za sada mogu reći da sam zadovoljan.“

Možemo „dvi-tri“ i o ligi. Puno je novaka, a iz lige su otišla čak četiri kluba pa je ovo ustvari jedna nova situacija. Kako je ti vidiš?

„Liga je još izjednačenija u  odnosu na lani. Često će se moći čuti da tu “svako svakoga može dobit”. Već sam napomenuo da je meni još pre rano da govorim o iznenađenjima, ali u ovih par kola kao ugodno iznenađenje s obzirom na visoko mjesto u ljestvici je možda Valbandon iako je to ekipa koju ne poznajem, ali kao novaci su izuzetno dobro krenuli u prvenstvo“, kaže Benčić pa dodaje:

„Puris je momčad koja ne pripada donjem dijelu ljestvice s obzirom na kadar koji posjeduju. Vjerujem kako će radne obaveze sad malo popustiti pa će se i oni konsolidirati i popraviti mjesto na ljestvici.“

Kome, po tebi, najviše može „mirisati na titulu“? Koja je momčad dosad pokazala da može do samog vrha?

„Što se tiče borbe za prvaka, od momčadi koje poznajem, tu su sigurno Arne Peruški. Momčad koja ima višegodišnju konstantu, široki kadar kvalitetnih igrača koji se jako dobro poznaje i izuzetna trenerska legenda koja sve to drži na okupu. Osim njih tu je i Višnjan koji možda s ovakvim kadrom i ne bi ispao iz Prve ŽNL. Ali, ima tu i klubova, a među njima smo i mi, koji svakome mogu pomrsiti račune. Bit će zanimljiva sezona svakako…“, zaključio je Petar Benčić, čija momčad u nedjelju gostuje kod dosad vrlo dobre Petrovije kojoj će, međutim, nedostajati prvi vratar Laren Melon, zbog crvenog kartona.

PORTIERI DRUGA ŽNL – 5. kolo

Kanfanar – Momjan 1947

Istra Tar – Višnjan 1957

Puris – Valdebek

Arne Peruški – Brtonigla NV

Petrovija – Kaštelir Labinci

Vižinada – Valbandon ’72

Peroj – Buzet

Standings provided by Sofascore