Home Nogomet Druga ŽNL Istra PORTIERI DRUGA ŽNL | Kreće jedna od najzanimljivijih liga na IstraSportu –...

PORTIERI DRUGA ŽNL | Kreće jedna od najzanimljivijih liga na IstraSportu – je li ove godine slabija i neizvjesnija nego ikad?

Odmah da se obranimo, nekako je logično kako je liga slabija nego u godinama iza nas jer je ligaška karavana izgubila tri snažna sada već nova županijska prvoligaša, a u društvo su stigli Valbandon ’72, Valdebek, Peroj i Momjan 1947 koji svoju kvalitetu tek trebaju dokazati.

Višnjanci su definitivno zaustavili „slobodni pad“ koji se zna dogoditi klubovima koji ispadnu iz višeg ranga, posložili su se i trener Ivan Škof radi ozbiljno pa je već po susretima u Kupu Istre jasno kako će se na Pineti igrati zanimljiv nogomet. Najveće ovoljetno pojačanje sigurno je Roni Pulin, iskusni napadač.

Za vrh svakako bi se trebali boriti i Kanfanarci. Dolaskom Sandija Križmana momentalno su narasli apetiti i ambicije, a još je tu stiglo mladosti i kvalitete pa je za očekivati kako će „žuti“ biti u gornjem domu.

Nekako rezultatski gledano, najveći favoriti za titulu u novoj sezoni trebali bi biti nogometaši Arne Peruški. To je klub koji već godinama prijelazne rokove odrađuje „sramežljivo“, ali ima kadar koji je sigurno za sam vrh ove lige. Iza sebe imaju dvije fantastične sezone i teško se kladiti protiv njih, a istarska nogometna legenda Adriano Belli zna što radi.

I Neven Baćac, trener Purisa, uvijek je staložen i oprezan, ali vjerojatno svjestan da momčad koja u svom kadru ima Videkića, Franjula, Buršića i ostalu plejadu igrača s Pazinštine, ima što za reći i ove sezone. Zanimljivo, nisu odradili niti jedan ulazni transfer ovog ljeta.

Slična situacija je i u Taru. Trener Miljanović ima podosta igrača koji su igrali i Prvu ŽNL, kvalitete im ne nedostaje, a oni koji ih gledaju, kažu kako „žutocrni“ igraju zaista lijep nogomet. I njih se očekuje u samom vrhu.

Što reći za Brtoniglu NV? Registrirali su ukupno, ni manje ni više, nego 20 seniora, među kojima je nekoliko igrača raspalog Dinama iz Svete Marije na Krasu poput Favretta ili prvog strijelca Vidakovića, ali i dobro nam poznatih igrača sjeverne Istre poput Lea Pjevovića ili Dine Kurtovića, igrača koji su itekako igrali više lige. Ako se  na vrijeme uigraju, biti će opasni, iako su i izgubili lijepi broj igrača.

Petrovija je dovela Igora Savatovića, Gabrielea Kovačića, Marka Mihalja i neuništivog Ivana Matoševića pa kad na to nadodamo brzonogog Vračića, sjajnog Melona na vratima i ostale, „Vukovi“ se definitivno mogu nadati dobroj sezoni.

Buzet je mijenjao malo, momčad je ostala gotovo ista, ali kvalitete im ne nedostaje. Jesu li spremni za iskorak, pokazati će vrijeme, ali sigurno bi bilo lijepo vidjeti stabilnu momčad u gradu poput Buzeta.

Iako se očekivalo svašta, trener Petar Benčić je u Kašteliru ipak okupio momčad za mir u ovom društvu. Vratili su iskusnog vratara Nermina Kovača, ali i mladog Topanija, a do kraja prijelaznog roka bi, ukoliko bude minimuma ljudskosti, trebali dobiti još jedno veliko pojačanje. U kadru su sada i Laren Sviličić te David Prekalj, momci koji će proširiti kaštelirski roster.

Vižinada? U miru rade, treniraju, sve su čvršći jačim protivnicima, a ovog ljeta dobili su i svog susjeda, Matea Ferenca, koji je bio prvotimac u Funtani, što dovoljno govori o kakvom se pojačanju radi. Dojam je da Radešićeva momčad može biti samo sve bolja.

Novaci? Teško je reći, jer ne ovisi samo o igračima i treneru. Prilagodba je ozbiljna stvar, a ovako na prvu, nekako najsnažnije djeluje Peroj trenera Saše Rudana koji bi najlakše mogao premostiti razliku u kvaliteti liga. Valdebek je promijenio mnogo u kadru te će im trebati vremena za uigravanje, a Momjanci i Valbandonci već sada znaju koji im je prvi i glavni cilj sezone – izbjegnuti ispadanje.

Sretno svima!

PORTIERI DRUGA ŽNL – 1. KOLO
KAD KAMO TKO
03.09.2023 17:00 Višnjan NK Višnjan 1957 – NK Valdebek
03.09.2023 17:00 Momjan NK Momjan 1947 – NK Brtonigla-Nova Vas
03.09.2023 17:00 Sv. Petar u šumi NK Puris – NK Kaštelir-Labinci
02.09.2023 17:00 Kanfanar NK Kanfanar – NK Valbandon ’72
02.09.2023 17:00 Tar NK Istra Tar – NK Buzet
03.09.2023 17:00 Krnica NK Arne Peruški – NK Peroj
03.09.2023 10:30 Petrovija NK Petrovija – NK Vižinada

Previous articleBanović hrabro okupio mlade Kovare – jedan iskusniji vratar stigao bi kao ‘kajmak na ćevape’
Next articleBAĆAC WINERY PRVA ŽNL | Baćac Winery partner IstraSporta u novoj sezoni!