Home Nogomet Prijateljske Potpićan Učka ‘72 do pobjede u završnici susreta

Potpićan Učka ‘72 do pobjede u završnici susreta

Labinske Zelenice nisu mirovale ni danas. Nakon jučerašnjeg seniorskog ogleda Rudara TE i Velog Vrha, danas su juniori Vedrana Kovačevića za suparnika imali susjede iz Potpićna.

Nakon dvadesetak minuta najprije su zaprijetili Labinjani kada je Biljuh oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara, no Begić još bolje obranio ovaj pokušaj.

Samo minutu kasnije nakon odlične dubinske lopte Gržanića, Aničić je bio u situaciji “jedan na jedan” sa Bašićem, ali je bio neprecizan.

I Pamić je malo nakon toga zaprijetio, no i ovoga puta Bašić je bio na mjestu, a u 30. minuti Funčić je izišao na ponajboljeg pojedinca prvoga dijela, vratara Bašića, koji i ovu prigodu “skida”.

Već u petoj minuti nastavka juniori Rudara TE dolaze do vodstva. Načinović je opalio sa 20 metara, a lopta na putu prema vratima Potpićna dotakla je jednog gostujućeg igrača i završila u mreži za labinskih 1:0. Agilan i opasan bio je kod Potpićanaca Funčić, no u dva navrata nije uspio pronaći put lopte ka mreži danas odličnog Bašića.

Pokušao je i povratnik u potpićanske redove, Slađan Simić, no Bašić ponovno spašava, a nakon toga najljepši trenutak utakmice. Pamić je podigao jednu loptu prema Funčiću, a ovaj škaricama pogađa za zasluženo izjednačenje.

Probudio je dodatno taj pogodak goste koji su nedugo zatim zavrijedili i najstrožu kaznu odakle je nepogrešiv Antonio Fornažar za 1:2. No, na isti način vratili su se mladi Labinjani. Nakon što je Karićev pokušaj bravurozno otklonio Begić, Halilčević je nedugo zatim iz najstrože kazne poravnao na 2:2.

Ali nisu izdržale mlade nade Vedrana Kovačevića. Pamić je sa 25 metara minutu prije kraja susreta pogodio za 2:3, da bi Simić u sudačkoj nadoknadi pogodio iz najstrože kazne za konačnih 2:4, ovoga, u drugom dijelu, posebno živog i dinamičnog susreta.


LABIN – Stadion Zelenice – PRIPREMNI OGLED – SUDAC: Grozdanić (Labin)

RUDAR TRANS EURO (juniori) – POTPIĆAN UČKA ‘72 2:4 (0:0)

Strijelci: 1:0 Načinović 50’, 1:1 Funčić 70’, 1:2 Fornažar A. (11 m) 76’, 2:2 Halilčević (11 m) 85’, 2:3 Pamić 88’, 2:4 Simić (11 m) 90’

RUDAR TRANS EURO (juniori): Bašić, Fonović, Mohorović, Pappalardo, Kalebić Osip, Načinović, Biljuh, Krištofić, Halilčević, Juričić, Camlić

još su igrali: Rošić, Musić, Movrić, Stojak, Karić, Franković

Trener: Vedran Kovačević

POTPIĆAN UČKA ‘72: Begić, Paliska, Juran, Burul, Fornažar A., Simić, Fornažar S., Pamić, Gržanić, Funčić, Aničić

još su igrali: Kešina, Baćac

Trener: Robert Fable

Previous articleNa Pineti bez golova i pobjednika
Next articleNa putu prema dolje