Home Arhiva Potpićan Učka 72. prvoligaš, a Rabac drugoligaš

Potpićan Učka 72. prvoligaš, a Rabac drugoligaš

SHARE

Nogometaši barbanskog Omladinca 1952. definitivno odustaju od natjecanja u Prvoj županijskoj ligi Istra.

 

Slamka spasa zvao se bivši predsjednik Mladen Filipović koji je u minula tri-četiri dana pokušao sastaviti momčad. No, kako se to pokazalo nemogućom misijom odustajanje od elitnog županijskog razreda bila je neminovnost.

 

Prema Filipovićevim riječima još postoji mala nada da klub nastupi u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi Istra u skupini Jug, no za to će trebati barem okupiti lanjsku juniorsku momčad te nekolicinu seniora.

 

Imajući u vidu činjenicu da će nakon ovog odustajanja novi član Prve lige biti Potpićan Učka 72., a da će na njihovo mjesto u Drugu ligu doći Rabac, realno je da NSŽI Omladincu 1952. produži rok za konačnu odluku po pitanju igranja Treće lige – Jug, čak i do sredine narednog tjedna jer bi Barbanci, ako se odluče igrati, samo zauzeli mjesto Rapčana.

 

Tako bi u 1.kolu Potpićanci 10. rujna 2011. godine u 17:oo sati u Dumbrovi ugostili Buzet, Rapčani isti dan u isto vrijeme u Maslinici baljansko Jedinstvo, dok bi Barbanci, ako se ipak odluče igrati, dan kasnije, također u 17:oo sati, na Mrzlici dočekali Šišan.  

 

Konačnu odluku o ovom svojevrsnom kolopletu trebao bi donijeti Izvršni odbor Nogometnog saveza Županije istarske koji će se održati danas, utorak 30. kolovoza u 18:oo sati, u rabačkom hotelu Mimoza.