Home Nogomet Istra 1961 Potpisana suradnja Istre 1961 i škole za vratare Vratari Istra

Potpisana suradnja Istre 1961 i škole za vratare Vratari Istra

SHARE

Danas su iz Istre 1961 stigle vijesti koje potvrđuju da se od dolaska Danijela Jumića na mjesto voditelja omladinskog pogona sve više vrednuje rad domicilnih stručnjaka. Pulski prvoligaš obavijestio je javnost kako je uspostavio suradnju sa školom za vratare „Vratari Istra“.

Iza te škole stoji priznati trener vratara Goran Vujica koji je po potpisu suradnje izjavio: „Već godinama kroz Školu za vratare „Vratari Istra“ radimo ili smo radili sa vratarima iz pulskih i okolnih klubova, pa i iz cijele Istre. Do sada je kroz školu ili kroz kampove koji redovno organiziramo prošlo preko 150 vratara od kojih uvijek sa 30-ak vratara radimo tijekom cijele godine. Takav je slučaj i sa vratarima iz NK “Istra 1961“ od kojih je veliki broj kroz neku fazu svog razvoja prošao kroz Školu”, kaže Vujica pa nastavlja:

“S voditeljem omladinskog pogona NK “Istre 1961“ Danijelom Jumićem obavio sam veoma konstruktivan razgovor i brzo smo našli zajedničke interese, odnosno angažmana Škole za vratare „Vratari Istra“ u radu sa njihovim najmlađim kategorijama od U-9 do U-12. Tako smo na neki način rasteretili dva trenera vratara Blaža Bugarina i Brunu Grebenara koji rade sa vratarima u Istri te samim time sigurno povećali kvalitetu rada jer bi mi sada preuzeli brigu o mlađim uzrastima uz naravno suradnju sa njima i trenerima ekipa, dok bi se ono posvetili starijim kategorijama.”

Za kraj, osnivač škole za vratare Vratari Istra ostavlja sljedeće: “Moram napomenuti da Škola uz mene ima još dva kvalitetna trenera vratara Florijana Cindrića i Aleksa Mudrića koji će naravno biti uključeni u rad. Mislim da smo ovime dobili kao Škola jednu novu dimenziju, a NK“Istra 1961“ partnera koji im svakako može koristiti u razvoju vratara.”