Home Rukomet Prva HŽRL POTRESNA ISPOVIJEST ANE I NATAŠE: „Mi ne znamo što više pametno reći...

POTRESNA ISPOVIJEST ANE I NATAŠE: „Mi ne znamo što više pametno reći na ovo sve…“

Ponovno zajedno - Ana Jajčević i Nataša Miočinović!

Bez previše komentara, jer dobro znamo koliko su djevojke dali ŽRK Umagu, objavljujemo baš onako potresnu ispovijest dvije rukometašice, Ane Jajčević i Nataše Miočinović koje su odstranjene iz kadra kluba, a da to nisu ničim zaslužile. Mučno je ovo i čitati, ali…

„Ana je tu 11 godina.

Nataša 6 godina.

Ana je godinama bila najbolji strijelac lige, 5 puta proglašavana sportašicom grada Umaga, veliki uzor velikima i malima, pozivana također u seniorsku reprezentaciju.

Nataša je jednom bila proglašena sportašicom grada Umaga i bila pozivana u seniorsku reprezentaciju.

Ana i Nataša su prošle sve selekcije reprezentacije, bile u Final4 Kupa Hrvatske, osvojile treće mjesto u Prvoj HRL za žene.

Završile trenersku školu, licencirani treneri B, vode mini rukomet u Umagu. Godinama su osvajale Kup Istre.

Bilo je to 23. prosinca 2022. Zadnji trening mini rukometa gdje su Ana i Nataša podijelile božićne poklone najmlađima i na izlasku iz dvorane dočekao ih je predsjednik Boris Jolić i na parkingu ispred dvorane priopćio vijest da više nisu dio prve ekipe i da će biti udaljene, na što su one tražile da im objasni ovu odluku i tko ju je donio?

Predsjednik je na to odgovorio ‘ja sam odlučio, niste povezale ekipu i ne pijete kavu svi zajedno. One su tu ostale u šoku i na trenutak pomislile da je ovo neka “šala”. Rekle su da to nije istina, a on je rekao da određene igračice (ali, ne domaće – jer mi znamo koje su to), smatraju da je tako.

Nakon Božića, točnije 2. siječnja 2023. godine pojavile smo se u dvorani na prvom treningu, kako bi još jednom pred svima saznale točan razlog ove odluke da budemo udaljene iz kluba. Na našu stranu su stale i Nikol Kremer, Ariana Kernjus, Lucija Blašković, Matea Špoljar, Maja Medica i Leonarda Černeka, koje također nisu trenirale i koje su rekle da nemaju što tražiti u klubu koji se ovako vodi i koji se rješava ključnih igračica, jer smo mi našim mladima bile uzor i vječita podrška.

Dosavši i vidjevši koje igračice su ostale na terenu (igračice sa ‘strane’, izvan lokaliteta Umaga) sve nam je bilo jasno. Tu se našao i gospodin Dean Hrelja, koji je rekao “ja ću sada iskoristiti svoj zlatni glas”, ustao se i rekao što vi hoćete, što vi glumite?

Mi smo na to rekle da čekamo predsjednika, između ostalog došao je do Lucije i rekao “a šta ti glumiš, šta ne treniraš, da li ti znaš da ne možeš otići u drugi klub jer imaš odštetu od 7000 franaka“.

(Nataša: Između ostalog, prije ovog svega načule smo ovakve priče koje su procurile i jedan od navedenih razloga mog izbacivanja je i taj što sam prijateljica s određenim igračicama, koje su također izbačene iz ovog kluba – nebuloze, čak i smiješno).

Istjerane smo iz dvorane, a Dean Hrelja rekao je – ‘trening traje, da li vi plaćate termin, izađite van!

Izašle smo van, za nama i predsjednik Boris Jolić, gdje smo opet ponovile pitanje “zašto smo izbačene iz ekipe?”, rekao je: „Niste zadovoljile i imate dva boda, ja sam tako odlučio“.

Nakon toga smo ga pitale – „i zato nas tjerate?“ Mlađe cure su ostale i dalje pri svojoj odluci i rekle da je ovo njihova konačna odluka, dok je ovakvo stanje i dok se ovako određeni i nadređeni ponašaju, da ni one više ne žele biti dio kluba dok je ovako.

Nakon toga je predsjednik rekao imate li još pitanja i mi smo rekle – „ne“ te je otišao u dvoranu.

Mi ne znamo što više pametno reći na ovo sve. Mislimo da ne treba previše ni pričati, naši rezultati, doprinos klubu i gradu unazad šest i 11 godina govore više od riječi“, poručile su Ana i Nataša.

Prema informacijama iz Umaga, danas su na treningu ŽRK Umag prisutne bile četiri rukometašice.

Previous articleŠOK: Ana Jajčević i Nataša Miočinović odstranjene iz ŽRK Umag, kluba kojeg su držale na leđima!
Next articleU Pazinu trenira državna reprezentacija 2009. godišta, tu je i jedan mladi talentirani Pazinjan