Home Nogomet Ostalo Povijesni IO NSŽI dao novog povjerenika za suđenje, Mladinića zamijenila disciplinska komisija

Povijesni IO NSŽI dao novog povjerenika za suđenje, Mladinića zamijenila disciplinska komisija

SHARE

Darko Raić Sudar je kao predsjednik NSŽI-a definitivno otvorio mnoga „vrata“. Tako je danas po prvi put u povijesti kamera snimala Izvršni odbor NSŽI-a, tijela koje bi i trebalo biti javno. Međutim, dosad to nije bila praksa.

Još će vremena proteći do trenutka kada će se NSŽI okrenuti ka transparentnosti kao postulatu poslovanja, ali i ovo je mala „pobjeda“ medija. Toga bez podrške Darka Raić Sudara bez daljnjega ne bi bilo. Ovaj „mali“ korak je napravio, predstoje mu teže bitke.

Iako će sutra detaljnije biti opisani događaji, spomenimo da je odluka o sufinanciranju izgradnje, građevinskih zahvata i opremanje sportskih igrališta prolongirana za sljedeći IO, a da su nakon toga usuglašeni iznosi članarina za momčadi, kao i kalendar natjecanja.

Odlučeno je i da će Prva ŽNL definitivno brojiti 11 klubova, Druga ŽNL 14, Treća ŽNL Jug 12 te Treća ŽNL Sjever 11 klubova. Kad su u pitanju lige mlađih uzrasta, samo su lige U14 i U18 neznatno izmijenjene, dok je vodstvo natjecanja sljedeće:

Robi Fonović biti će povjerenik svih županijskih liga, a Marin Vidulin je novi povjerenik za suđenje. Disciplinska komisija u sastavu Luka Rakić, Nenad Sladaković i Miodrag Mavrić rješavati će sve slučajeve u županijskom nogometu, što je također novost.

Aljoša Radolović iz Marčane i Stjepan Sinožić iz Višnjana novi su istarski delegati na Četvrtoj NL NS Rijeka, a Ecio Krizmanić dobio je produženje vođenja selektivnog procesa NSŽI i za sezonu 2019/2020, a sada predstoje biti izglasani treneri koji će na njegov prijedlog raditi s djecom.

U privremeno članstvo primljena je Škola nogometa Mandalena, a zamolba NK Peroj za sportskom opremom i rekvizitima je u globalu prihvaćena te će pokušati novoosnovanom klubu ustupiti nešto od navedenog, ako se budu pronašla rješenja.