Home Nogomet Istra 1961 POVIJESNI TRANSFER | Rocco Žiković odlazi u Red Bull Salzburg za nevjerojatan...

POVIJESNI TRANSFER | Rocco Žiković odlazi u Red Bull Salzburg za nevjerojatan iznos u eurima!

Prema neslužbenim pričama, Rocco Žiković, 15-godišnji nogometaš iz Funtane, trebao bi postati novi igrač austrijskog Red Bull Salzburga. To realno ne čudi nikoga, jer je Rocco maestralan igrač koji je, uostalom, i kapetan svoje reprezentacije.

Odabir kluba nije slučajan i tu je sigurno „prste“, kad su u pitanju savjeti, imao i njegov otac Igor, bivši profesionalni nogometaš. Međutim, i sam Rocco htio je otići u Salzburg, u klub koji dokazano fantastično radi na razvoju mladih igrača, a ponuda je bilo i iz Italije, Hrvatske, Portugala…

Žiković trenutno prolazi period rehabilitacije, ali bi 21. siječnja, kada navrši 16 godina, trebao pristupiti austrijskom velikanu. Odšteta koju će Istra 1961 dobiti je pomalo nestvarna, priča se o iznosu između dva i tri milijuna eura, što je i ako uzmemo nižu cifru, najveći transfer ikad u povijesti hrvatskog nogometa za igrača do 16 godina.

Spomenimo za kraj da je do 12. godine, iako je putovao s većim klubovima na turnire, bio član matične Funtane, a onda je te 2017. godine stigao u Istru 1961. Roccu što brži i kvalitetniji oporavak i da se dičimo njime i njegovim igrama u RB Salzburgu.

Previous articleBruno Maros: “U subotu će obrana i “laki” golovi donijeti pobjedu”
Next articleHRVATI SPAŠAVAJU DVTK | Diego Živulić potpisao za mađarskog prvoligaša!