Home Nogomet Treća ŽNL Istra POVRATNE ZAMJENE DEGRADACIJA NOGOMETA? Odluka IO NSŽI pala na neplodno tlo, klubovi...

POVRATNE ZAMJENE DEGRADACIJA NOGOMETA? Odluka IO NSŽI pala na neplodno tlo, klubovi se unisono usprotivili

SHARE

Sinoć se na Plenumu klubova Treće ŽNL Jug dogodilo unisono protestiranje zbog odluke Izvršnog odbora NSŽI o povratnim (leteće u prekidu igre) zamjenama u toj ligi. Svih prisutnih devet klubova reklo je kako ne želi igrati pod tim uvjetima.

Glavni razlog za protest, prema njima, je degradacija nogometa. Iako je južna skupina daleko ozbiljnija od sjeverne gdje najčešće samo harmonika fali, treba reći i da „južnjaci“ imaju vrlo opasnih „mrlja“ u prošlim sezonama.

Zanimljivo, klubovima su povratne zamjene degradacija nogometa, ali nije to što je Vodnjan odustao u pola sezone, a Štinjan je sezonu završio na način da ni sami ne znaju kako. Je li degradacija bila možda i nošenje figure na teren?

Da se razumijemo, prema dostupnim informacijama, oba dosad spomenuta kluba su se posložila i u novoj će sezoni izgledati dobro, ali nije li odluka o povratnim zamjenama pomaganje klubovima koji imaju manjak igrača, a takvih je u trećim ŽNL preko 70%.

Dalje, kako misle spominjati degradaciju nogometa u ligi u kojoj postoje tereni širine ispod 50 metara? Čini se da bi trećeligaši bili „profesionalci“ kad im to odgovara, a kada treba zaobilaziti bazična nogometna pravila, onda se zatvaraju oči.

Bez obzira kako se cijela situacija rasplete, povodom ove odluke gotovo je nemoguće „stati na stranu“ klubova koji se ponašaju kao da prošlost ne postoji. Izvršni odbor NSŽI-a donio je odluku baziranu na logičnom zaključku, a to je – Treća ŽNL je rekreacija. Uostalom, ozbiljni klubovi, kakvih i ima u Trećoj ŽNL Jug jednostavno mogu zanemariti tu odluku i zamjene vršiti na „normalan“ način.