Home Boćanje Ostalo Poznati rasporedi u svim državnim boćarskim ligama, Zrinjevac na otvaranju Super HBL...

Poznati rasporedi u svim državnim boćarskim ligama, Zrinjevac na otvaranju Super HBL dolazi u Poreč

SHARE
Celija Milan i Guštin Benjamin

U ponedjeljak, 2. kolovoza 2021. je u riječkom boćarskom domu na Podvežici komisija Hrvatskog boćarskog saveza obavila ždrijeb rasporeda natjecanja u svim hrvatskim državnim ligama za nastupajuću sezonu 2021/22.

Što se najvišeg razreda hrvatskog ligaškog natjecanja tiče, koji će u novoj sezoni nositi naziv Supe HBL i ponovno se, nakon sezone razdvojenosti u dvije skupine, igrati jedinstven, prvenstvo počinje 23. listopada.

Uzevši u obzir uspješnost klubova zadnjih sezona kao najzanimljiviji susret 1. kola nameće se ogled prvaka Hrvatske iz 2020. Pule i dvostrukog i aktualnog državnog viceprvaka, riječkog Vargona koji će se odigrati u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda.

No, valja uzeti u obzir da će Riječani u novoj sezoni nastupati u gotovo iz korijena promijenjenom, oslabljenom sastavu, te da su čak trojica igrača, reprezentativac Joško Buterin, Davor Jelovica i Dario Pavia ovoga ljeta s riječke Podvežice preselili na pulsku Verudu.

Istovremeno jednako zanimljivo biti će i 60-ak kilometara sjevernije, u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože gdje će Istra Poreč ugostiti najtrofejniji hrvatski klub svih vremena, zagrebački Zrinjevac. Treći istarski predstavnik u elitnom rangu Pazin istog će dana na gostovanje u Dalmaciju, točnije u Metković.

Jesenski dio Super HBL u kojem će se odigrati osam kola igrati će se zaključno sa 11. prosinca dok nastavak slijedi od 22. siječnja do 26. ožujka. Završni turnir četiri najbolja kluba ligaškog dijela prvenstva odigrati će se 9. i 10. travnja. Kompletan raspored Super HBL možete preuzeti OVDJE.

Natjecanje u drugom ligaškom rangu, Prvoj HBL sjever počinje 4. rujna, a u prvom dijelu zaključno sa 16. listopada odigrati će se sedam kola. Nastavak slijedi od 9. travnja do 25. lipnja.

Oba istarska prvoligaša u 1. kolu gostuju, Labin u Lovranu dok će Funtana na najdalje putovanje sezone, u Josipovac kraj Osijeka u goste Svetom Luki. Kompletan raspored Prve HBL sjever možete preuzeti OVDJE.

U trećem rangu ligaškog natjecanja, Drugoj HBL zapad će se u narednoj sezoni od ukupno deset, natjecati čak sedam istarskih klubova. Natjecanje počinje 5. rujna, a u prvom dijelu zaključno sa 17. listopada odigrati će se sedam kola. Nastavak slijedi od 10. travnja do 26. lipnja.

Tri su istarska derbija na rasporedu u 1. kolu od kojih najzanimljiviji Selca Bračana – Vodnjan, uz dvoboje Svetvinčenat – Ročko Polje i Raša – Umag. Jedini istarski predstavnik u ovom rangu natjecanja koji će već u 1. kolu na gostovanje “priko Učke” je Lindar koji će na put skroz do Lošinja.

Kompletan raspored Druge HBL zapad možete preuzeti OVDJE.

Hrvatska ženska liga kreće 31. listopada, a prvom dijelu zaključno sa 5. prosinca odigrati će se pet kola. Nastavak slijedi od 30. siječnja do 20. ožujka.

Aktualni prvak Hrvatske Labin u 1. kolu ugošćuje riječku Drenovu, dok pulska Nova Veruda ide u goste Čavlima ŠB. Četiri prvoplasirane kluba lige plasirati će se u doigravanje. Kompletan raspored Hrvatske ženske lige možete preuzeti – PRVA HŽBL – RASPORED.