SHARE
Andrej Buršić, nekad sjajni nogometaš Potpićna, danas predvodnik tamošnjih boćara

Na sjednici Izvršnog odbora Istarskog boćarskog saveza obavljen je ždrijeb rasporeda i usvojene su propozicije natjecanja za istarske županijske lige za nastupajuću sezonu 2022/23.

Nova ligaška sezona u istarskim ligama kreće prvog vikenda u rujunu, a u prvom dijelu igrati će se zaključno sa 16. listopada. Proljetni nastavak slijedi od 21. travnja i zaključno sa kvalifikacijskim susretima igrati će se do kraja lipnja.

Što se najelitnijeg razreda županijskog boćanja tiče, 1. A IBL, ona će u novoj sezoni, nakon odustajanja Boćarskog kluba Selca Bračana od tog ranga, brojati osam ekipa. Prvak, pulska Veruda, u prvom će kolu 2. rujna ugostiti Vodnjan koji je nakon četiri sezone igranja u trećem državnom ligaškom rangu, prošle sezone ispao iz 2. HBL zapad. Vrlo zanimljiv par prvog kola čine i porečki Špadići i Sošići, dok će novajlija u ligi, aktualni prvak 1. B IBL Veleniki u goste Juricanima.

Što se 3. IBL tiče u njima se više neće natjecati Dajla i pulska Veruda II koje su odustale od tog ranga natjecanja, te labinski Rudar koji se se s Labinom spojio u novi zajednički klub Rudar Labin koji će se natjecati u 2. HBL zapad. Novi klubovi u 3. IBL su Marušići, Vrsar i Učka iz Čepića.


Rasporedi natjecanja:

PRVA A IBL

PRVA B IBL

DRUGA IBL SJEVER

DRUGA IBLA JUG

TREĆA IBL SJEVER I

TREĆA IBL SJEVER II

TREĆA IBL JUG I

TREĆA IBL JUG II

Propozicije natjecanja:

PRVA A IBL

PRVA B IBL

DRUGA IBL SJEVER

DRUGA IBL JUG

TREĆA IBL SJEVER

TREĆA IBL JUG

Odluku o načinu igranja 3. IBL možete preuzeti OVDJE.

(Tekst: IBS)