Home Boćanje Ostalo PRECIZNO I POJEDINAČNO | Robi Ilić i Milan Celija prvaci Istre

PRECIZNO I POJEDINAČNO | Robi Ilić i Milan Celija prvaci Istre

SHARE
Robi Ilić

U boćarskoj dvorani u buzetskim Kozarima, u organizaciji Zajednice boćarskih udruga Grada Buzeta, u nedjelju 28. srpnja odigrano je posljednje ovogodišnje seniorsko prvenstvo Istre po disciplinama na kojem je naslov županijskog prvaka osvojio Robi Ilić, član novog drugoligaša Labina.

Ilić je u finalnoj seriji ostvario najbolji rezultat prvenstva od 29 punata te tako trijumfirao ispred “srebrnog” reprezentativca Istre Poreč Nenada Tadića sa 24 punta, te dvojice “brončanih” trećeplasiranog Dina Jermaniša iz Selca Bračane sa 12 i četvrtoplasiranog Marka Levaka iz Ročkog Polja sa pet punata. Ilić, Tadić i Jermaniš su stekli pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske kojem će 20. listopada domaćin biti Boćarski savez Grada Umaga.

Milan Celija, boćar prvoligaša Pule, osvojio je ovogodišnji naslov prvaka Istre u disciplini pojedinačno klasično na prvenstvu koje je u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina u subotu, 27. srpnja odigrano u pazinskom Boćarskom centru “Aleksandar Anzur”.

Celija je u klupskom finalu sa tijesnih 13:12 pobijedio svog mladog klupskog kolegu Benjamina Guština, dok je u susretu za 3. mjesto Dajan Jurman iz Pazina sa istim rezultatom savladao iskusnog Armanda Krevatina iz Svete Marije na Krasu.

Na svom putu do titule Celije na prvenstvu nije doživio niti jedan poraz, a osim slavlja u finalu nad Guštinom najvažniju pobjedu na natjecanju ostvario je u četvrtfinalu u kojem je sa 11:9 nadvisio reprezentativca Istre Poreč Nenada Tadića.

Zanimljivo je da je još uvijek aktualan prvak Hrvatske i do ovoga prvenstva aktualan prvak Istre u ovoj disciplini, Ivan Milohanić iz Veleniki, ovoga puta završio natjecanje već nakon dva poraza u skupini od Guština i Krevatina. Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, kojem će 12. listopada domaćin biti Zajednica boćarskih klubova Grada Buzeta, stekli su Celija i Guštin.