Home Košarka Mlađi uzrasti Predvođena Emanuelom Butkovićem Stoja do zlata, Pazinci brončani

Predvođena Emanuelom Butkovićem Stoja do zlata, Pazinci brončani

Za vikend je u Pazinu održano petnaest lijepih košarkaških utakmica kategorije U-11. Najprije su prva dva dana četiri ekipe odigrale utakmice po skupinama. U jednoj skupini domaćini su u prvoj utakmici izgubili sa pristojnih 11 razlike od odlične ekipe Stražišće iz Kranja.

Nakon toga Stražišće i Pazin dobili su Olivu iz Vodnjana i Cres, dok je Oliva bila bolja od Cresa. U drugoj skupini Stoja predvođena odličnim 185 cm visokim Emanuelom Butković, velikim potencijalom istarske košarke bila je bolja od ekipe Crikvenice, (pojačane Kastvom), od FSV-a iz Rijeke te Poreča.

U primorskom derbiju Crikvenica je pobjedila FSV, dok je Poreč, najmlađa ekipa turnira izgubila sve tri utakmice.

U razigravanju zadnji dan turnira u borbi za broncu Pazin je dobio Crikvenicu  sa 38:33, dok je za zlato Stoja sa 50:45 svladala Stražišće iz Kranja. Peta je Oliva, šesti FSV dok su sedmi i osmi Poreč i Cres.

Najljepše od svega je zadovoljnih stotinjak igrača u 8 ekipa. Posebno treba pohvaliti Darija Lukšića koji je organizirao turnir uz pomoć Tedija Dausa, Jerka Ćusa, Mateja Oplanića, Iana Juričića, braću Leona i Aleksa Travalju te Ivana i Marka Guerina, Lovru Burića, Marka Dausa, Andriju Androšića,  Matu Udovičiča i Tinu Čotar.

Previous articlePREDSTAVLJENI: Za Rudar će u narednoj sezoni igrati i dva Amerikanca – Cristopher Solari i Jivan Rodriguez
Next articleKreće regionalna boćarska liga u kojoj nastupa Istra Poreč