SHARE
FOTO: Igor Šoban/Pixsell

Hajduk je večeras u 13. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu 0:1 u gostima, golom Marka Livaje u 98. minuti susreta. Kao da to nije dovoljno šokantno, na utakmici je i promašen jedanaesterac, a i za Goricu je jedan dosuđen, pa poništen.

No, svi su ti događaji pali u drugi plan zbog onog što je sudac Dario Bel napravio u 48. minuti. Moussa Wague je povlačio Stipu Biuka u šesnaestercu, a sudac Bel je nakon pregleda VAR-a dosudio jedanaesterac.

Tada se događa apsolutni presedan u hrvatskom nogometu, a bilo je svega na sve strane u protekla dva desetljeća. Sudac Bel je nakon dosuđenog jedanaesterca izvadio crveni karton i pokazao ga senegalskom igraču, ničim izazvan, bez da je itko na stadionu shvatio zbog čega.

Do koje su razine došle sudačke odluke kada su u pitanju utakmice Hajduka u posljednje vrijeme dovoljno govori i komentar na službenoj Facebook stranici kluba koji je dobio najviše ‘lajkova’.

„Gadi mi se ova pobjeda, a još više slavlje. Kad tad će nan se vratit sve ove pobjede na sriću, a bojin se da će to bit već sljedeće kolo. Da je ostalo 11 na 11 ne bi dali gol nikad“, napisao je izvjesni Rocco.