Home HRVATSKA I SVIJET Football Prije 20 godina je igrao u Dinamu, a sada je pred svoj...

Prije 20 godina je igrao u Dinamu, a sada je pred svoj 52. rođendan produžio ugovor!

SHARE

Živa legenda japanskog nogometa Kazuyoshi Miura je, vjerovali ili ne, produžio ugovor sa svojom Yokohamom i to nešto više od mjesec dana prije svog 52. rođendana. Miura je profesionalnu karijeru započeo u Brazilu davne 1986. godine, u dresu tamošnjeg Santosa, a sada je jasno da je još neće završiti.

Iz Brazila se 1990. vratio u rodni Japan i zaigrao za Verdy Kawasaki, da bi četiri godine kasnije stigao do Italije i obukao dres Genoe. Zanimljivo, igrao je Miura i Hrvatskoj, pošto je od zime do ljeta 1999. godine bio član zagrebačkog Dinama – još tada je bio veteran sa 32 godine. Za reprezentaciju Japana je skupio 89 nastupa, te je postigao 55 golova.

Inače, Kazuyoshi Miura je 2017. godine i zvanično postao najstariji profesionalni nogometaš koji je uspio postići gol, a prošle sezone je odigrao devet utakmica za Yokohamu u drugom rangu japanskog nogometa. Upisao je i dva nastupa u Kupu svoje zemlje.

Utakmica za anale: 34 godine razlike između dvojice igrača istog tima

Spoj iskustva i mladosti – tako se često opisuju momčadi u kojima u isto vrijem igraju mlade nade i prekaljeni “lisci”. Ipak, ovako drastičan primjer do sada nismo vidjeli. Ljetos je zbog živuće legende japanskog nogometa zabilježena još jedna nesvakidašnja situacija. Naime, 51-godišnji Miura je u susretu japanske J2 lige između njegove Yokohame i Gifua ušao u igru u samom finišu, dok je prije njega u igru u istoj momčadi ušao 16-godišnji Koki Saito. Tako su se u visokoj pobjedi Yokohame od 3:0 u istom trenutku na terenu (u istoj momčadi) našla dvojica nogometaša između kojih je starosna razlika čak 34 godine.