Home Rukomet Prva HRL Jug PRIJETI LI GAŠENJE AMATERSKOM SPORTU? Rukometaši Rudara u dvotjednoj samoizolaciji

PRIJETI LI GAŠENJE AMATERSKOM SPORTU? Rukometaši Rudara u dvotjednoj samoizolaciji

SHARE

„Nažalost zbog epidemioloških mjera cijela seniorska momčadi RK Rudan Labina i osoblje uključeno u organizaciju utakmice moraju u dvotjednu samoizolaciju. Naime, pokazalo se da su dvojica igrača HRK Karlovca pozitivni na COVID-19, a isti su u nedjelju gostovali u Labinu.

Zasad NIJEDAN naš igrač, član stručnog stožera ni osoba uključena u organizaciju utakmice nema simptome i nije pozitivna i po nalogu našeg epidemiologa moraju biti u samoizolaciji do 18. listopada“, stoji u priopćenju RK Rudara iz Labina.

Ostaje potpuno nejasno zbog čega se toga i dalje pridržava samo Istra, a svi ostali, uključujući i Karlovčane, nisu tako „spremni“ zaključati se dva tjedna. Poznavajući okolnosti u rukometu, ali i općenito amaterske sporte, na ovaj način iste se „gasi“ jer sigurno neće ljudi riskirati da zbog, realno, hobija, izostaju po 14 dana s posla.

Treba još vidjeti kako će se ova situacija rasplesti, ali je nejasna i nelogična već duži niz vremena, a ovo samo potvrđuje da je Istra oprezna, a dio Hrvatske pomalo nonšalantan. Sve u svemu, ovo nisu dugoročna rješenja – na ovaj način u pitanje će doći regularnost natjecanja i smisao svega…