Home Nogomet Istra 1961 Prilikom pregleda stadiona, policija na Drosini pronašla sakrivenu određenu količinu pirotehničkih sredstava,...

Prilikom pregleda stadiona, policija na Drosini pronašla sakrivenu određenu količinu pirotehničkih sredstava, ali je sve proteklo bez većih sigurnosnih izgreda

FOTO: Tihomir GERŠNER

Policija zahvaljuje navijačima koji su se ponašali primjereno te su svoje momčadi bodrili fer i korektno, u pravom sportskom duhu

Jučer je s početkom u 19.10 sati na gradskom stadionu “Aldo Drosina” u Puli odigrana je nogometna utakmica 34. kola SuperSport HNL između NK Istra 1961 i HNK Hajduk. Utakmicu je s tribina pratilo oko 6.000 posjetitelja, od čega oko 1.500 gostujućih navijača.

Kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača.

Prilikom pregleda stadiona, policija je pronašla sakrivenu određenu količinu pirotehničkih sredstava.

Većina navijača je prihvatila savjete policije, no evidentirano je nekoliko oblika protupravnog ponašanja. Zbog pokušaja ulaska na stadion pod utjecajem alkohola, policija je procesuirala 36-godišnjeg navijača gostujuće momčadi, dok je jedan maloljetni navijač gostujuće momčadi zatečen prilikom ulaska na stadion s pirotehničkim sredstvom.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, policija će protiv dvojice navijača podnijeti optužne prijedloge nadležnom sudu.

Policijski službenici su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti oko 13.20 sati na Istarskom ipsilonu, na čvoru Umag, kontrolirali automobil, čakovečke registracijske oznake, kojim je upravljao 22-godišnjak koji je putovao na nogometnu utakmicu te je kod njega pronađeno jedno pirotehničko sredstvo, dok je kod njegovog 27-godišnjeg suvozača pronađeno 2.10 grama marihuane.

Vozaču je izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a suvozaču radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tijekom same nogometne utakmice došlo do protupravnog ponašanja zasad neutvrđenog broja navijača domaće i gostujuće momčadi koji su na koristili pirotehnička sredstva te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta tih osoba.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez većih izgreda. Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice.