Home ISTRA Atletika PRLJAVE IGRE | Pula i Medulin trebali su biti domaćini SP-a u...

PRLJAVE IGRE | Pula i Medulin trebali su biti domaćini SP-a u krosu. Izgubili su domaćinstvo, a samo HAS zna zašto

Ovih dana u medijima proširila se priča koja će danas ili sutra postati i službena – SP u krosu neće se 2024. godine održati u Puli i Medulinu, kako je ranije bilo obznanjeno.

(Ne)službeni razlog tome je, prema HAS-u i IAAF-u, nestabilna financijska struktura organizacije, što ne odgovara istini jer je za tu manifestaciju, sponzorskim putem, već dogovoreno oko dva milijuna eura, što bi bilo dovoljno.

Dvije ključne osobe u organizacijskom dijelu su nama dobro znani predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić i njegov kolega Roberto Franjković, inače aktivan u zagrebačkom klubu AK Maraton 2000.

Taj je dvojac napravio i elaborat Svjetskog prvenstva, a o svom trošku su i posjetili Australiju kako bi se upoznali s detaljima bitnima za organizaciju poput prostora za medije i medicinsko osoblje, pozicioniranje kamera i ostale detalje koji čine neki sportski događaj kvalitetnim.

Peršić je već u medijima izjavio kako je cijela Hrvatska, odnosno sve tvrtke i lokalne samouprave koje su kontaktirale, bili izrazito afirmativni po pitanju organizacije Svjetskog prvenstva u krosu s jednom iznimkom.

Hrvatski atletski savez nije potpisao nijedan ugovor sa sponzorima, predstavnici nisu dolazili na jug Istre vidjeti situaciju niti, banalno, odraditi najobičniju press konferenciju.

Za kraj, HAS, predsjednik istog Ivan Veštić i Mario Bratulić, kojeg je Veštić u jednom trenutku postavio za predsjednika Lokalnog organizacijskog odbora ove manifestacije, ne odgovaraju na pitanja. Nekad je i odsustvo odgovora sve što vam treba kako biste znali istinu.

Previous articleNK Istra 1961 dovela 15. igrača ovog ljeta!
Next articlePREKO TRNJA DO MIRA | Porečki Jadran pred novom važnom utakmicom